Imate li instaliran Alexa toolbar?

Imate li instaliran Alexa toolbar?

Njet. Ne treba mi…

ne niti me netreba …

Ne mogu zamislit surfanje netom bez njega. Prva stvar koju napravim kad dodem na neki sajt prvi put je pogledam PR i Alexu, makar doso tamo iz zabave. Bez tih podataka kao da citam stranicu izvan konteksta…

Ni ja, jednostavno nemoguće. Čak kad sam išao na tečaj, prvo što bi napravio bi postavio google za home page i instalirao alexu svaki puta iznova.

Alexa mi daje neki dojam snage stranice.

ja sam isti slucaj kao sime i woot.

Isto kao i trojica iznad mene.
To mi je neka osnova uz PR

sad kad čitam ove postove dodje mi da i ja instaliram, do sada sam na taj toolbar gledao kao na one toolbare sto se nude za instalaciju pri instalaciji nekog software-a, mislio sam da je to neko spam smece hehe

Alexa rank za firefox ili Alexa toolbar?

Bez prve sam ko bez jednog oka…

Ni MozBar nije za baciti, polako se navlacim i na njega :slight_smile:

[quote=“digits”]Alexa rank za firefox ili Alexa toolbar?

Bez prve sam ko bez jednog oka…

Ni MozBar nije za baciti, polako se navlacim i na njega :)[/quote]

Probaj WebRank toolbar … to je add-on za FF.

ja sam nedavno počeo koristiti google toolbar zbog pagerank-a, mogućnosti brzog prijevoda i da vidim koji je to k… sideviki i kolki može imati značaj za stranicu.
nemam alex-u instaliranog

U pitanju se navodi Alexa Toolbar.
Kako sam ja shvatio pitanje, bitno je povećavaš li Alexa rank onim sajtovima koje posjećuješ, a ne možeš li vidjeti koliki je nečiji Alexa rank.
Ja koristim pluginove tako da u status baru dolje desno imam prikaz Page Ranka, Alexe i S-Ranka.
Alexa Toolbar i Seznam lištičku sam isprobao i deinstalirao, Google Toolbar koristim, ali bez prikaza PR-a (u status baru se bolje vidi), pa sam odgovorio “ne”.

[quote=“sime_zd”]Ni ja, jednostavno nemoguće. Čak kad sam išao na tečaj, prvo što bi napravio bi postavio google za home page i instalirao alexu svaki puta iznova.

Alexa mi daje neki dojam snage stranice.[/quote]

+1, prvo pogledam alexa toolbar pri poseti neke stranice…

[quote=“gambo”]U pitanju se navodi Alexa Toolbar.
Kako sam ja shvatio pitanje, bitno je povećavaš li Alexa rank onim sajtovima koje posjećuješ, a ne možeš li vidjeti koliki je nečiji Alexa rank.
Ja koristim pluginove tako da u status baru dolje desno imam prikaz Page Ranka, Alexe i S-Ranka.
Alexa Toolbar i Seznam lištičku sam isprobao i deinstalirao, Google Toolbar koristim, ali bez prikaza PR-a (u status baru se bolje vidi), pa sam odgovorio “ne”.[/quote]

I ja sam mislio da se pitanje odnosi na originalni Alexa Toolbar, ne na ove firefox pluginove koji su samo za prikazivanje ranka, koji naravno imam ko i svaki pravi web developer :slight_smile:

Ja ne koristima alexa toolbar, ali koristim google, i seomoz toolbare…

Orginalni firefox alexa šalje podatke njima kao i toolbar koliko ja znam. I naravno da imam i da bacim pogled na njega čim posjetim neku str.

Da ne otvaram novi topic, napisati ću svoje nedavno iskustvo ovdje.

Evo baš gledam kako me u zadnje vrijeme kontaktiraju raznorazni oglašivači, agencije i ad networksi što prije nikad nije bio slučaj.

Kako mi nije bilo jasno od kuda su me baš sad odjednom svi pronašli, jednog oglašivača sam to i pitao. Odgovor je bio da su me pronašli putem Alexa rankinga, tj. da redovito prate koje se stranice nalaze u top 500 za pojedinu zemlju u kojoj su zainteresirani oglašavati, a kako je moja stranica tek nedavno ušla u top 500 za Hrvatsku, postalo mi je i jasno od kud odjednom ta navala oglašivača :slight_smile:

Dakle preporučio bi svim webmajstorima da instaliraju Alexa Toolbar uz pomoć kojeg Alexa vrši mjerenja, a kako bi si povećali Alexa ranking koji je itekako bitan faktor kod nekih media buyera :slight_smile:

Evo linka: http://www.alexa.com/toolbar

Moja preporuka ide SimilarWebu, uz odličnu browser ekstenziju. Poredio sam podatke mojih desetak sajtova iz Google Analyticsa i vrlo su slični po većini parametara.

Rand Fishkin, Moz osnivač je tražio od zajednice/volontera da podele svoje web statistike i uporedio ih sa Alexom i SimilarWebom. Analiza je uključila 143 satta, četiri meseca saobraćaja (neki sa više od 25 miliona poseta/mesečno).

SimilarWeb se pokazao nešto tačnijim:

SimilarWeb

  • Spearman’s Correlation w/ Actual Traffic: 0.839
  • Standard Error: 0.0435
  • Data coverage: 97.2%

Alexa

  • Spearman’s Correlation w/ Actual Traffic: 0.702
  • Standard Error: 0.0607
  • Data coverage: 100%