Imax

Jel netko bio u kinu ? Dojmovi?
Ja sam jučer gledao Sanctum 3D i stvarno prebrutalno. Nemrem vjerovat da je tehnologija tak napredovala koda sam bio u filmu :nene:
Al film je inače sranje, početak je zanimljiv, a kasnije je dosadan. Al dolaze dobri filmovi, jedva čekam :slight_smile:

Valjda će doći i u zadar to jedan dan, inaće odem često u cinestar.

Inače sam pogledao dosta 3D filma u cinestaru, al sa ovim ne može se uspoređivati, stvarno predobro :vipme:

bio sam u eXtreme dvorani u cinestaru, avatar 3D je mrak. ne znam može li se eXtreme usporediti sa iMaxom, vjerojatno ne može ali i ovo je odlično. Danas idem prvi put pogledati 6D u cinemaxx. Javim dojmove.

nisam bio, u cinestar idem, ali rekao sam čim dode Fast Five idem na premijeru u iMAX :smiley:

jel planiraju otvorit to i u drugim gradovima?

Vjerojatno sam samo ostario, ali će ti IMAXi i slična čudesa samo pomoći da filmovi sve manje imaju kvalitetnu priču a sve se više oslanjaju na bezumne efekte. Već sam i ranije izbjegavao kojekakve 3D verzije filmova jer je sve podređeno efektima, sada će to biti još i gore.
Kako još uvijek ima ljudi koji čitaju knjige, nadam se da će ostati i “2D” filmova za nas čudake koje IMAX ne impresionira i ne zanima.

IMAX nije samo 3D. IMAX je naprosto veliko platno, kvalitetnija rezolucija kamere. Zanimljivo je da su role IMAX filmova ogromne, recimo metar i pol i teške preko sto kilograma. Poguglaj “imax film reel”.

Sve pet, ali znaš i sam da će to sve na kraju završiti na 3D-u. Svi pričaju da je to “budućnost”, a ja se mogu samo složiti.
Uostalom lista IMAX filmova dovoljno govori sama za sebe:

http://www.blitz-cinestar.hr/cinestar-arena-imax

Šteta tih 100 kilograma role…

Ja baš jučer gledo na e-Hrvatska da im se filmovi isporučuju na HDD-ima.

[quote=“CreatifCode”]Ja baš jučer gledo na e-Hrvatska da im se filmovi isporučuju na HDD-ima.


[/quote]

Vjerojatno ih skidaju s torrenta. :slight_smile:

[quote=“Riba”]Vjerojatno ih skidaju s torrenta. :)[/quote]E, baš sam to mislio kad u jednom kadru vidiš na monitoru naziv fajla na disku - učinlo mi se da bi u te kriptične oznake i underscorove pasao i “warez” ili sl. :slight_smile:

Ali inače, kada smo kod toga, čitao sam negdje da je rezolucija klasičnog filma još uvijek veća od danas korištenih digitalnih rezolucija. A s obzirom da je IMAX koristio tako veliki format filma - valjda upravo zbog još veće rezolucije - nekako mi se čini da bi to morali biti diskovi od pentabajta i procesori hlađeni dušikom da se dobije ekvivalentno? Malo sam skeptičan.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja