Imenovanje tema / postova

Najljepše molimo sve članove da obrate pozornost na imenovanje nove teme (thread-a). Pri tom imajte na umu da ovaj forum u stvari predstavlja jedan stalno rastući knowledgbase (bazu znanja), a za pretraživanje svake baze bitne su ključne riječi.
Naslov svake teme upravo zato treba sadržavati ključne riječi o sadržaju teme, kako bi oni koji traže odgovor na neko pitanje lakše do njega i došli.
Naslovi tipa; “Pomoć!”, “Imam pitanje”, “Da li netko zna…” itd. nisu baš od neke pomoći.

Moderatorima nije teško preimenovati pojedine teme, no kako je nedavno bilo prigovora na takve zahvate molimo vas da sami obratite više pažnje na sam naslov i na taj način izbjegnete intervenciju.

Poštivanje ovih pravila je osobito važno u podforumu “Nerazvrstane stručne rasprave”, jer kako samo ime kaže - ovdje ima svega, te je tim više bitno olakšati snalaženje i pretraživanje.

Savjet: kad stavljate naslov zapitajte se da li bi ste pri traženju odgovora na svoje pitanje (npr. na Googlu) postavili baš takav upit.

Napomene:

  • Moderatori i dalje zadržavaju pravo intervenirati u naslov teme ako je to potrebno radi veće preciznosti, a u svrhu podizanja kvalitete Foruma.
  • Rasprave u nekim temama se kasnije prošire i u drugim pravcima, pa je potrebno naknadno intervenirati u naslov kako bi isti točnije odražavao sadržaj teme.
  • Obavijesti o promijeni naslova teme se u pravilu neće slati na PM jer za to nema posebne potrebe (ne radi se o opomeni). Izuzetak od toga su članovi koji konstantno zanemaruju pravila vezana uz imenovanje tema.

Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja