Index status moguci problem?

Gledajuci malo po webmaster konzoli, slucajno naidjoh na ovaj meni malo cudan graf.

Ovo se nalazi u Google Index/Index status. Nista ne kontam.Sajt normalno ima posjetu, nije bilo naglog pada ili necega slicnog.

Jedino sta moze biti da sam u ovom periodu presao sam http na https.

Kakvo je stanje kod vas po ovom pitanju?

Nema mjesta uzbunjivanju, pogotovo ako je posjeta ista. :blush:
Najvjerojatnije je, kako si i pretpostavio, riječ o https protokolu. Kažeš da “gledaš malo po webmaster konzoli“… pretpostavljam da je jasno da sada to gledaš pod novim entitetom, kao novi website? :o:

Novi sajt kao https a ne kao stari sajt http? Gledam i dalje kao http iako je sada sajt https. Iskreno, bas rijetko koristim webmaster. Podesim na pocetku sa sajt sta treba(sitemaps) i onda se bas rijetko kacim. Tipa jednom u dva mjeseca.

Ako bih sada stavio novi/stari sajt sa https bojim se da mu ne padne posjeta. Zato nista nisam ni dirao a i namjestio sam da ide odmah redirect kada neko pridje po http u https.

Da? I onda se čudiš kako ne štima? :smile:
Pisali smo o tome, čak si i ti koliko se sjećam sudjelovao u raspravi. :blush: :o:

ne boj se neće mu past posjeta, samo dodaj obje verzije sajta u search console https sa www i bez www, odredi Preferred domain na koju ti trenutno redirektuje i moći ćeš pratiti sve podatke. takođe submit sitemapa novog sa https stavi. ovako gugl ne hvata podatke zbog redirekcije. u suštini gugl zna da je to jedan sajt zbog redirekcija ti samo dodaješ sad “vlasništvo” ne novi sajt. tako za npr jedan stari sajt lako možeš imat 4 propertija u srč kozoli. http www, bez www, https sa www i https bez www, ali samo jedan property će ti prikazivat sve potrebne podatke.

imaš u onoj teme đe sam ja ispitivao ljude na temu prelazak s http na https stvarno sve odgovore

Eto Bobo, doznao si u čemu je stvar. :blush:

:o: