Industrijska računala, monitori, touchscreen

Pozdrav, zanima me kako bi moga osigurati računalo od temperature, vlage i prašine te povezati s monitorom koji po mogucnosti ima touch screen, znate li koju tvrtku da se bavi prodajom industrijskih računala?

Također ići na verziju povezivanja računala sa matičnim serverom putem wifi-a ili provuci kabal od radionice/skladišta do glavne zgrade.

ako tko ima info pls neka pomogne, thx.

Definitivno kablom sve. CAT6 + shield.
Za racunare zavisi u kakvim uslovima se radi, ali ja u proizvodnji za radne stanice koristim obicne racunare i obicne monitore koji su u drvenom kucistu koje smo sami napravili.

Industrijska racunari su dosta skupi, ovaj racunar kosta do 50€, ( nedavno sam kupio 10kom po 15€) tako i ako “crkne” lako ga zamijenis.

radi se o pilani gdje ima relativno dosta prašine, na računalu bi bila aplikacija u koju bi unosili podatke, komp bi trebao biti povezan sa serverom, koji bi imao slozen backup podataka u nekom od raida.

trebalo bi biti relativno izdrzljivo jer nije mi u interesu ako mi svaka 2 mj crkne komp i onda dok ponovno donesem drugi, spojim i to pogon ce mi stajati

takodjer moguce da ce monitor biti s touchscreenom, a to neznam koliko je izvedivo, i sve se nalazi na poluotvorenom natkritom prostoru tako da je i temperatura nesto niza

thx za ostali info

Za to ti opet preporucujem neko kinesko rjesenje bez ventilatora.
I u svakom slucaju ako ti aplikacija dozvoljava da se sve nalazi na serveru, da ti taj racunar koristi samo za spajanje ( shortcut: \SERVER\Aplikacija\app.exe ili RDP rjesenje sve zavisi od potreba, cak imas win7 sa otkljucanim terminalom.), tako da i kad crkne u rezervi imas 5 spremnih, citava zamjena traje 1minut. Obavezno switcheve sa Gigabitnim portovima.

I evo ti jedan link sa googla, pa se raspitaj kod njih ( nisam licno koristio usluge)
http://www.tipteh.rs/embeded.php

aplikacija je zapravo web aplikacija ali ce se vritti lokalno, tako da ce sve i biti na serveru, komp samo treba imati win i browser, 0 potrebne memorije i ostaloga, tako da se slazem sa tobom, backup imati 1 ili 2 kante(kompa) ako ovaj krepa i samo switchanje i otvaranje urla.

bilo bi super kad bi netko rekao jel vidio gdje da se prodaje kakva kutija za računalo a da ima neku makar zastitu od prašine i vlage/temperature

Tebi onda nista ne treba :slight_smile:
Wamp rjesenje sa .htacces allow from all
Schedule backup obavezno na externi mediji, ili jos bolje cloud rjesenje.

Sto se tice kutije, materijala imas koliko hoces, mi smo nase sami napravili, preko monitora ide staklo,
a centralna se nalaz u ladici, samo sto postoje otvori sa jedne strane da se ne pregrije, na tim otvorima su kao neke mrezice. Tastatura i mis su izlozeni prasini al to nije nista strasno.To mozete definitivno sami napraviti. Ako imas imalo sposobne majstore reci im sta ti treba mogli bi napraviti slicno.

netreba cak ni wamp ni to jer je aplikacija u javi napisana, spring boot, tako da doslovno ce biti staticki IP na koji bi se spajalo preko browsera, a ovo istina za tipkovnicu i mis, vjerojatno ce tako i biti bez touchscreena

bude se racunalo kablom povezalo sa switchem, tamo ce biti server na kojeg ce sve biti povezano, slozim neki NAS za ostale datoteke i to, a na neki cloud syncam povremeno backup baze cisto da bude

Probaj na [email protected] <- Oni imaju dobra rješenja za ovo što tražiš.