.info

Pozdrav,
zakupio bi više domena .info iz razloga što će takvi site-ovi biti više informativni, a i takve domene su slobodne kakve baš želim.
Pa me zanima:

  1. Kako ih google rangira ? (stranice će biti prevedene sa hrv na eng, njem, it)
  2. Jel je razlika za optimizaciju između .com domene i .info kod nas i u svijetu ili je isti vrag ?

Hvala unaprijed,
jumfer :mini:

Info domene nemaju exact match boost niti boost za keyworde u domeni, a com, net, org imaju.

Ako ti to nije toliko bitno onda ih kupi.

Oj.

Iz iskustva receno, info ce ti bit OK. Pod vecim su povecalom nego ostatak ekstenzija zbog cijene vs. niza godina zlouporabe od spamera po netu. No nevidim nijedan razlog da .info sajt s OK sadrzajem ne rangira solidno, gdje solidno znaci isto kao i sve druge ekstenzije. Najvise sto sam uspio natjerat info domenu je bilo na 3.500 posjeta na dan, znaci, moze se bez beda radit s njom. Znaci, ako neces spamat s .info domenom, mozes dobar posao odradit, i ofc, usparat love u odnosu na .com.

Drugo pitanje ne kuzim bas. Optimizaciju radis u zavisnosti od toga kakav je sajt, konkurencija i to sve,jel.

p.s. racunaj samo na to da ti je obnova .info domena cca 7-8 dolara, blizu .com

[quote=“Ace_”]Info domene nemaju exact match boost niti boost za keyworde u domeni, a com, net, org imaju.

Ako ti to nije toliko bitno onda ih kupi.[/quote]

Što je “exact match boost”?

Ako se kompitaš za “exact match boost” a kupiš “exactmatchboost.net” i radis web, dobijes nekakve manje bonuse na SERPu temeljeno na par rupa koje google (jos) ima.
Naravno, boost je jedna strana medalje, upadanje u sandbox je druga.

Sadržaj je moj i nema ga na internetu, al budem još razmislio zato i pišem da čujem vaše mišljenje…tnx

[quote=“Nosf”]Ako se kompitaš za “exact match boost” a kupiš “exactmatchboost.net” i radis web, dobijes nekakve manje bonuse na SERPu temeljeno na par rupa koje google (jos) ima.
Naravno, boost je jedna strana medalje, upadanje u sandbox je druga.[/quote]

I dalje nemam pojma o čemu se radi ali to je moj problem dalje…hvala svejedno na trudu, proguglati ću. To je SEO tematika, ak se ne varam?

Ako imaš dobar sadržaj .info je odličan izbor.

P.S. Ali, ja sam pristran jer volim tu domenu i imam ih podosta…odluči sam.

[quote=“Ace_”]Info domene nemaju exact match boost niti boost za keyworde u domeni, a com, net, org imaju.

Ako ti to nije toliko bitno onda ih kupi.[/quote]

Bas gledam neku .info domenu da kupim, a vidim da pisete da domena ima nekih ajmo rec nedostataka. Jel moze netko ovo objasnit sta je Ace napisao?

U suštini veoma je jednostavno. Ako ti je cilj da pobjeđuješ konkurenciju i da se rangiraš za ključnu riječ koja je i u domeni, onda obavezno kupi com org ili net. Ako ti nije stalo da se rangiras prema kljucnim rijecima iz domene, tj nije ti stalo da imas taj dodatni boost, onda mozes da ides i na info.

Drugim rijecima, ako ti je konkurencija slaba, ili nije toliko teska i oni nemaju exact match domen com, net ili org, ti slobodno idi na info domen. Ako ti je prejaka konkurencija i mislis da napadas to podrucije, radije izaberi neku varijantu com sa nekom rijecju na kraju. Ali posto tvoji sajtovi idu na tri jezika, onda ti je svejedno za taj domenski exact match boost jer ces, pretpostavljam da ides na domen kao brand (mada je i u tom slucaju com bolji)

Ja sam se ipak odlučio na .com nije mi se dalo riskirati sa .info jer netko kaže da je isto, neko kaže da nije pa sam malo promjenio naziv i uzeo .com

U privatni ‘web biznis’ sam krenio s .info domenom i na njoj posložio subdomene prije 4-5 godina, ne sjećam se više datuma i sad trenutno po dvije ključne riječi s dvije subdomene vrlo dobro stojim, nisam prvi ali sam na prvim stranicama googla, no to ovisi naravno ponajviše o SEO optimizaciji, koristim je za mail i mogu reći da nemam nikakvih prigovora, dapače subjektivno mi se sviđa. Također riječ info iliti skraćenica mi je fenomenalna i za neke projekte gdje se poklapa s nazivom.
S druge strane medalje, .com domena koja mi je konkurencija ima ubitačno rađene stranice i vrlo slabo je optimizirana, s dvostrukim sadržajem itd i među prvim je na googletu, također i .hr domena druga. :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja