Instalacija teme u WordPressu

Kako instalirat temu u wordpressu koja nije u .zip ili .gz formatu. znači dotičnu stranicu imam na sajtu, vrtim ju na localu, ali ne mogu ju instalirat u wordpress, kako bih ju uredio …

jednostavno raspakiranu temu uploadas ftp-om u folder gdje idu teme. Mislim da bi se tada tema trebala pojaviti, samo je aktiviras i to je to

Ja zapravo trebam aktivirat čitavu stranicu rađenu u wordpress-u, ne samo temu. Da li trebam wp-content folder iskopirat ili što već ? molim help… newbie sam u wordpressu .

ako sam dobro shvatio ti zelis prebaciti wordpress site sa localhosta na hosting?

Znaci u tom slucaju moras prebaciti sve fileove i bazu podataka, naknadno trebas u wp-config.php podesiti podatke da se stranica spaja na novu bazu.

Ne mogu sada opširnije pisati, uglavnom ftp-om uploadas kompletan wordpress site, onda iz cpanela kreiras bazu podataka, otvoris phpmyadmin, tamo vratis backup stare baze sa localhosta i to je to.

Želim ga editirat u wordpressu.

Šta želiš editirati u Wordpressu??? Znašli što je Wordpress, na koji način funkcionira, gdje ga i za što koristiti, itd? Čini mi se iz tvog pitanja da ti baš i nije jasno što je wordpress. Doduše ima u WP-u rudimentaran “code editor” koji ti omogućuje da direktno editiraš kod trenutno aktivne teme ali čini mi se da to nije no što ti želiš.

Odgovori na pitanja pa ćemo znati točno što znaš, a onda lijepo koncizno opiši problem koji imaš i što bi htio napraviti. Iz ovog tvoga dosad napisanog ne vidi se kji je u biti tvoj problem i na kojem dijelu si zapeo.

znači imam wordpress sajt na hard disku i instaliran wordpress kao CMS. na dotičnom sajtu želim dodati neke stvari… znači želim taj isti sajt uredit pomoću wordpressa

newbie sam po pitanju samog wordpressa, no osnovne stvari čemu služi znam.

[quote=“CodeArtist”]znači imam wordpress sajt na hard disku i instaliran wordpress kao CMS. na dotičnom sajtu želim dodati neke stvari… znači želim taj isti sajt uredit pomoću wordpressa

newbie sam po pitanju samog wordpressa, no osnovne stvari čemu služi znam.[/quote]

Da li želiš dodati sadržaj na site ili urediti izgled site-a? Ako je ovo drugo onda to ne možeš odraditi u admin sučelju wordpressa nego moraš otvoriti neki code editor i u njemu uređivati ono što želiš, a ako želiš dodati sadržaj ulogiraj se na localhost/wp-admin/ i tamo odi na posts ili pages, ovisno o tome što želiš dodati, i tamo dodaj sadržaj.

Dodati sadržaj, ali stvar je u tome što trebam, kako ja mislim, aktivirati sajt prije bilokakvog rada na njemu, da ga wordpress prepozna … e to mene zanima kako ?


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja