Instalacija VPS-a

Trebam nekoga da mi postavi MassPlaner na VPS.
Mislio sam kupit ovaj VPS : https://contabo.com/?show=configurator&vserver_id=185

Sto mislite o njemu? Ima 24gb RAM-a i 10 core procesor te 600gb disk spacea.

Planiram koristiti jedno 30ak accountova na MassPlaneru,da li ce ovaj VPS to izdrzati?

MassPlaner nije pretjerano zahtjevan, ekipa ga postavlja na minimalne Windows VPS instalacje i radi odlicno. Treba ti RDP pristup ako ga mislis koristiti kako spada.
VPS: neces tu vidjeti niti 1 postenu CPU jezgru a o iskoristenju memorije ne zelim niti komentirati. U stvari, vidjet ces 10 jezgri kroz OS, ali CPU affinity je 7%, sto u grubo daje 0,7 jezgri. Preporuka je svakako Windows Server 2008 R2 kao OS, brze i bolje radi od 2012 i 2016. Osim toga, kako si mislio koristiti tih 30 korisničkih računa? Istovremeno? Neće baš ići…

Iskreno ovo nisam nikad radio pa ne znam sto radim.
Mislio sam ih koristit istovremeno da.
Ekipa iz massplanera mi preporucuje GreenCloudVPS koji su optimizirani za MassPlaner i imaju starter packet od 26$ : 4gb RAM,2 cores CPU i 40gb SSD.
Pise da je suitable za 10-40 accountova

Dugo nije bilo ovakvog posta. 24GB Rama? i 10 jezgri? PA na toj masini mozes imati miljardu accountova na bilo cemu.

A koliko to kosta?
5 000$ mjesecno?
To bi odprilike bila negdje stvarna cijena, ali ne to kod contaba kosta 15$. LOL

I da ne serem samo po tim containerima, imaju oni svoju svrhu. Neznam za taj massplaner i koja je tvoja svrha. Ali svrha Containera je da ako imas neki site koji radi OK na shared hostingu ali povremeno (ne cesto) znade imat poneki spike u trafficu pa mu treba malo da povuce vise resursa, e tu ti dobro dodje taj container. ALi ako imas zahtjevan site ili aplikaciju sto god, onda ti treba real VPS koji ce ti uvijek dati ono sto trebas.

1 Like

Sto mislis o ovom VPS-u? Pise da moze podnijeti do 40 accountova no mene zanima da li je ovo realna cijena?

Jesi li pokušao bar instalirati MassPlanner na kućno računalo? Može se skemijati istovremeno veći broj korisničkih računa na jednom računalu (serveru) da rade istovremeno. Simultano kao da imaš više Skype računa na jednom računalu. Jesi probao nekad? Osim toga 600 Gb prostora samo za MassPlanner? WTF? Za aplikaciju koja uzme nekoliko Mb?

Lolčina do neba :joy:

Dobar plan i realna cijena. Samo će ti RDP pucati zbog USA servera…

Hvala ti :slight_smile:

Jesam pokrecem ih na svom kompu 20ak i ne steka mi nista komp.
Kupujem VPS tako da mogu 24/7 vrtiti accountove

Kako se uopce pristupi tom vpsu? Preko tog remotea? Nesto kao teamviewer pa onda upravljam preko svog kompa pa onda odem na massplaner i radim kao na svom kompu

Daj se prvo malo educiraj, u današnje vrijeme to uopće nije teško. Googlaj RDP access, sve će ti biti jasno.

samo bježi od contaboa svega ti

pristupas preko SSH protokola sa programom putty ili slicnih programa. sto se tice odabira vps/dedi, mozda je bolje da pogledas ponudu od hetzner.de. serveri su u njemackoj. za pocetak mozes uzeti za 30-ak eura server na aukciji. imas solidnih masina sa nekih 16-32GB rama. imas u ponudi intel xeone do ovih obicnih i7.

Koji mrtvi ssh? Radi se o Windows seeveru.
Hetzner nema servere, vec kucne kante, tower. Bukvalno.

1 Like

Linux sefe. Sad sam skontao da mu treba windows. A ne vidim koji je problem za hetznerom. Ne znam jesu li ih ikada koristio da imas tako lose misljenje?

Kupio sam plan od https://greencloudvps.com/ za 46$ mjesečno.
Odabrao sam Windows server 2008 i pristupam preko RDP-a. Vrlo je jednostavno i zao mi je sto sam postavljao ovakva glupa pitanja :smiley:

Nema problema, sada nam samo reci koliko si Rama i Corea dobio, sto runas, kakvu aplikaciju i reci kako skace memorja i RAM.

Ja sam nedavno runao jedan svoj Bot na 1GB RAM i 1 Core i nije islo, cim sam ga startao CPU je skocio na 100%

Koristim ovaj plan ispod na slici.
Program se zove MassPlaner. RAM i procesor zasad odlicno rade mada sam tek ubacio 20 accountova

Neznam za taj massplaner program, ali ako on ne koristi vise jezgra onda mi se cini da je to overkill.

A vjerojatno je i RAM overkill, ali ako jos nesto radis ili runas na tom serveru onda OK. Ovako samo za to mi se cini heavy overkill.

Planiram ubaciti 100njak accountova. Onda se preoptereti cijeli sustav. Na primjer: Imam na svom kompu 8 RAM-a i i5 procesor i kada sam runnao 40 accountova komp mi je trosio 100% RAM-a i 100% CPU-a kada bi postavio da se objavljuje sa svih accova

To je onda neka losa aplikacija. Pa 40 accountova to je 40 threadova, to nije puno, recimo Scrapebox moze runat 200 threadova bez problema, niti ne trosi CPU.