Instaliranje worpress stranice na server

Radim jednu stranicu u Wordpressu i zanima me slijedeće.Znači imam predložak koji sam modificiram i to sve radim lokalno na Xamppu.
E, sad kad dođe moment da stranica ide live,kako je postavim na server.
Ovu temu sam uplodao u zipu preko admin panela, da li isto tako ide na pravi server i što sve trebam zipati ako je tako?

p.s. Znam da su ovo noob pitanja ali wordpress sam prvi put instalirao prije 3 dana.

Jednostavno. Nekim FTP-om prebaciš file-ove na server (naravno u public_html folder). Nakon toga kroz php Myadmin sučelje uvezeš postojeću novu bazu (import). Nakon što si to napravio, u datoteci koja ti se nalazi u root direktoriju a zove se wp-config.php moraš promjeniti: ime baze, username od baze, pass od baze i prefix baze. Poželjno je da promjeniš prefiks iz wp_ u nešto drugo zbog sigurnosti.

Ok, ali idu li file-ovi u folder gdje sam instalirao wordpress, ili baš u public?
Isto me zanima, kakav site napravim lokalno, isto tako će mi izgledati kad ga postavim na server…bez nekih konfiguracija?

[quote=“suludi”]Ok, ali idu li file-ovi u folder gdje sam instalirao wordpress, ili baš u public?
Isto me zanima, kakav site napravim lokalno, isto tako će mi izgledati kad ga postavim na server…bez nekih konfiguracija?[/quote]

Ček, ti već imaš instaliran wp na serveru, a sajt ti je završen lokalno? Daj pojasni

Sorry ako nisam bio dovoljno jasan.Ponuđeno mi je da napravim jedan site, da korisnik može sam ubacivati sadržaj.Naravno treba neki CMS, i odlučio sam se za Wordpress, ali problem je u tome da ja Wordpress nisam nikad koristio.
Instalirao sam ga lokalno na XAMPP, i tu sad radim stranicu.Mene zanima procedura prebacivanja stranice ne pravi server kad za to dođe vrijeme.

[quote=“suludi”]Sorry ako nisam bio dovoljno jasan.Ponuđeno mi je da napravim jedan site, da korisnik može sam ubacivati sadržaj.Naravno treba neki CMS, i odlučio sam se za Wordpress, ali problem je u tome da ja Wordpress nisam nikad koristio.
Instalirao sam ga lokalno na XAMPP, i tu sad radim stranicu.Mene zanima procedura prebacivanja stranice ne pravi server kad za to dođe vrijeme.[/quote]

Kad završiš site lokalno, napravi kao što sam rekao u prvom postu. Ako napraviš sve kako treba, sajt će izgledati identično ovome na lokalu. Ako pak zapneš, viči pa ću ti pomoći.

Edit: zaboravio sam napisati da prije importa baze na server moraš uraditi export ove tvoje lokalne baze na računalo a tek onda import na server

Ok, hvala, ali mislim da ćemo se još čuti…

NP, samo ti napravi a za transfer ne brini


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja