Instant Article, nema mi one munje pored clanaka

Nakon skoro 20 dana krenem da objavim nesto gdje su mi iskljucivo IA reklame, objavim sve uredno, nece , 100 put pokusam ispravit i ubacit, nece i dalje, vratim se (preko telefona dole nize na ostale clanke) ni na jednom nema mi IA reklama, opet sve provjerim, IA app aktivna, sve aktivno, danas isplacen, nikakvu obavijest nisam dobio ni da mi je ukinuto, ni da sam prekrsio neko pravilo, ama bas nista, samo jednostavno nestale, da li neko zna mozda sta bi moglo biti ? Edit : Jedino sto sam uradio, dok sam pauzirao IA clanke, na toj fb stranici gdje su prijavljene IA reklame, sa sam druge web stranice gdje su adsense reklame ubacio clanke na fb stranicu, ne bi rekao da to ima nesto…

Isprati dobro sta si uradio, da li si potvrdio fb stranicu na webu, mozda si zaboravio aktivirati plugin, dodat domenu na fb sa www ili bez, vidi isto u settings vrijeme mozda ti je UTC 0 poprati sve moze biti sve a hahah

1 Like

Ja 7 dana isto nisam radio za IA, jer sam bio suspendiran. Krenem isti slucaj kao i kod tebe, kod mene je problem bio u feedu. Stari link feed-a nije radio, izmijenio i sve je ok.

1 Like

3 Isplate sam imao na ovoj domeni, samo IA clanci, pauziram kako vidim da je cista sica u januaru, sad krenem ni na jednom nema reklame, sad cu vidjeti ovo sto cupo govori feed , mada na svakom ima tamo production article sve prikazano i na app kad odem sve normalno aktivna app

Ako ima na production onda nije ovo sto govorim. Ma i kod mene je nakon pauze IA poludio totalno, sad gledam nema mi reklama, ne prikazuje slike, statistiku ne ucitaje kako treba. Sve je otislo do djavola…

Da SLUČAJNO nema update plugina :smiley:
Il da das teamviewer pa da vidim :slight_smile:
Moze biti svasta

Evo gledam, doslo da upload uradim IA WP i SEO, odradio sam refresovo feed pa cu sad vidjet

Probaj rucno da dodas jedan clanak pa ga objavi. Ako ti treba pomoc za rucno dodavanje pisi.

1 Like

Zanimljivo mi je sto mi na analitici app prikazuje 100-200 ulazaka, cak danas imam i jedan klik, i ovih dana svaki dan od 0,08-0,25 zarade na starije clanke tokom ovog perioda kada nisam radio, evo odradio sam sve update plugine, feed refresovo, pa cu da vidim za 10-15 min, svaki clanak mi je status UZIVO, pa pokusavam da skontam u cemu je caka , preko telefona kada gledam nema ni munje a i otvara kao klasican web kada otvorim clanak

Eee pa to se i meni desavalo. Jel ti je apdejtovan Facebook na telefonu? Ako nije, odradi apdejt pa onda pogledaj :slight_smile:

1 Like

I ja i djevojka provjerili, ona apdejtovana telefona jedan android drugi microsoft, pogledo, opet ista stvar, opet cu uradit refresh feed-a pa cu vidjet hocel sta bit, sumnjam da ima veze sto sam objavio 2 clanka na fb stranicu na koji je IA povezan, od web stranice koja nema veze sa IA clancima, ili sto sam uradio export clanaka na racunar(download sve clanke)

Nema to veze. Jel gledas preko “page menager” ili direktno sa FB aplikacije?

Sad bezeveze otvorim development article, sve unpublished , ne znam ni to da li ima veze… jednostavno sve radilo nisam neko vrijeme obracao paznju i sad nema, sav email inbox prelistam, nema nigdje nikakav mail upozorenja il nesto sto ima veze sa ukidanjem reklama…

Odem na tel, otvorim stranicu na koju su povezani IA clanci, izlistam dole klasican clanak nema ni jedan oznaku IA clanka kao do sada…

Pa obelezi ih samo i idi na “publish” i to je to. Zato sam ti i rekao malopre da dodas jedan rucno i da ides publish :slight_smile:

Odradi sledece. Napravi clanak u WP-u onda idi na kraj clanka gde ti je Instant Articles i klikni na ovo:


Kad kliknes na to, otvaraju ti se dva polja, ti idi na ovo drugi i selektuj sve i kopiraj.

Onda idi na stranicu gde ti je aktiviran IA i idi na Publishing Tools -> Production Articles -> Creat
1114
Kad ti se otvori novi prozor, tu kopiraj clanak koji si kopirao sa WPa i onda idi na save. Ond obelezi taj clanak i idi na publish. Zalepi na stranicu i trebalo bi da radi.

Ako ni ovo ne radi, onda idi na Debager da vidis sta ce da ti prijavi.

1 Like

Hvala brate na trudu i izvdvojenom vremenu, uradit cu pa javim ovdje da li je sve kako treba nakon ovoga :slight_smile:

1 Like

Jesi uspio rijesiti? Ja i dalje imam problem, na app-u mi broji samo 1 request za jucer i cpm 56 e…Nemam ideje, sto pokusati.

Na debuger mi izbacuje: The following required properties are missing: fb:app_id

Isti slucaj kao i kod mene, fazon i dalje ide zarada i pregledi ali nema munje, odakle i kako dolaze ja pojma nemam, ali ne zelim ubacivati dok ne rijesim ovo

Otvarao podrsku, samo ima na fazon keywords da ukucam i ako bude bude neka otvorena tema na taj fazon, isto support i bug, ne mogu nikako da ih kontaktiram kako da rijesim taj id app

Neces tu nikad dobiti odgovor. Osim, onih automatskih. Ja cu za sada odustati, mozda sljedeci mesec povezem sa novom stranicom, pa cu vidjeti sto se zbiva.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey