Instant Articles isplata ON HOLD

Za eksperte koji se bave Instant Articlesom:

Iz nekog razloga mi payment iz prosinca piše ON HOLD. Nisam baš ništa dirao u postavkama kako inače piše objašnjene za taj status isplate (If you recently changed your bank information, it can delay payment by one month as there is a 10-day hold placed on your account. In this case, your payment status will be On Hold.).

Svi ostali mjeseci od lipnja pa do studenog lijepo piše PAID i problema nije bilo. Ali eto sad problema.

E sad, zbog čega mi je isplata ON HOLD? Pitao sam dvojicu prijatelja koji se također bave s time i obojici piše PAID. Uredno mi je već 15. siječnja na mail stigao ‘Facebook invoice’. Taj IA mi polako počinje ići na živce…

Error ili nešto drugo? Imate iskustva kad vam je bilo ON HOLD?

Kod mene je PAID od 16. ali nema jos novca na racunu. Sto se tice tog holda par drugara je imalo slicno iskustvo. Kod jednog je to HOLD stajalo sve dok mu novac nije legao na racun. Onda mu se prebacilo u PAID. Kod drugog je bio problem jer je valjda banka odbila transakciju i vratila Facebooku. Pa je onda morao da zove banku i da to rjesi sa njima. Sljedeci mjesec mu je uredno leglo sve.

Hvala na odgovoru. Jos sam nesto zaboravio dodati…

Tu sam davno pisao kako mi je zapela isplata IA articlesa u petom mjesecu prosle godine. Tu lovu nisam nikad vidio iako sam od banke cak uspio izvuci sluzbenu potvrdu kako je ta uplata odbijena s njihove strane, no Facebook to nije uzeo u obzir. Ocito banka to mora njima direktno slati, a ne ja. Ali to banke ne rade.

Dalje, meni se od 15. sijecnja (priblizno) pojavljuje ON HOLD za 12. mjesec 2018. i za 5. mjesec 2018. godine! Zasto se odjednom i na tom mjesecu prikazalo ON HOLD iako je pisalo da je PAID, ali nije bilo paid jer lovu nisam vidio.

I sto mi savjetujes da napravim za iduci korak? Da kontaktiram banku? Sve me strah da ce mi i ovo nekako zamrznuti papci iz Facebooka jer ovo je nenormalno koliko je taj IA kompliciran. Ali sta cu, daje zaista odlicnu zaradu i ostane fina lova kad se srede svi troskovi vezani uz web stranicu koju vodim.
Hvala svima na pomoci. Jako mi je bitno ovo…

Evo novi show od inace katastrofalnog FB vodstva. Poslao sam upit zasto mi je postavljeno ON HOLD za posljednju uplatu, a dobio sam ovo:

Thank you for reaching out.

In order to proceed, as this is a financial request, we would need to receive a confirmation from one of the Financial Administrators of Business ID broj nije bitan authorizing the request.

For security reasons, we cannot disclose the names or the full email addresses of Financial Administrators.

However, I can provide small hints to assist you in finding them:
mail 1
mail 2

Please be informed that the confirmation must be sent directly from one of the email addresses listed above.

Alternatively, you can forward a screenshot with the confirmation.

I look forward to hearing from you.

Please let me know if you have any questions.

Thanks,