Instant articles problem s WP pluginom?

Pozdrav ekipa,

Evo već 2-3 dana pokušavam riješiti problem sa Instant articles. Naime, prijavio sam se no zeza me neki error u wordpressu. On glasi ovako:

This post will not be available as Instant Article because the transformation raised some warnings.

This post was transformed into an Instant Article with some warnings [Learn more | Transformer rule configuration | Toggle debug information]

No rules defined for

in the context of InstantArticle
No rules defined for
in the context of InstantArticle

Znate li kako ovo riješiti? Hvala.

Lp

Trebas druze samo citati vec postojece teme i ima sve lijepo pise tamo , ne znam ni sam koliko je puta napisano i objasnjeno, kada kopiras, sav kopirani sadrzaj zalijepiu text, nemoj u visual i ovo ce ti nestati, a ako hoces da popravis, stavi mis na ovo dole dvoje no rules… i pisat ce ti gdje je greska, odes na text i taj dio obrises, obicno je <div i sl amr.

1 Like

Seler, hvala na komentaru i pomoći… nažalost, ne uspjevam… ispade da je error zbog adsensa?

uradi komplet screen shoot od clanka u text formi , da desne strane u cosku imas visual i text, text klikni , uradi screen shoot i objavi, vjerovatno da si kopirao adsense reklamu …

1 Like

Da pogađam … imas plugin koji radi injection Google Oglasa negdje u clanak (iza prvog ili drugog paragrafa) !??

I zbog toga imas error…

1 Like


Ovo je to…

Da, imam, plugin Quick Adsense… pokušat ću deaktivirati pa onda vidjeti hoće li raditi…

Hvala još jednom. Problem je bio u tom pluginu i sad sam ga deaktivirao. Koliko vremena treba proći da se članak pojavi u “Production articles”?

Trebao bi odmah … Manuelno refreshaj sakupljanje clanaka iz Feeda … Tamo u Settings imas tu opciju

1 Like

Cijeli dan isto, odnosno nema clanaka uopce.

Nisi dobro podesio to, tj najvjerovatnije nisi podesio dobro u production onaj link

1 Like

Podešeno je da ide domena i u nastavku feed/instant-articles/, a to otvara html kod na stranici.

Prikaze li ti feed kad ukucas domen/feed/instant-articles/ ?

Ako ne prikazuje problem je u podesavanju feed-a, ja sam to rijeso sa onim drugim pluginom za IA.

1 Like

prikaze mi html kod koji pocinje sa “<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

Ako je ovaj domen sa tvog profila, pogledao sam feed je ok. Pricekaj da se na production skupe, ako si sve unio link kako treba u postavkama paga ne bi trebalo biti problema.

1 Like

Je, taj je u pitanju. Već 2-3 dana podešavam i ne ide. Kad objavim vijest u wordpressu stoji:

" This post will be available as Instant Article once it is shared on Facebook.

This post was transformed into an Instant Article with no warnings [Toggle debug information]"

A budući da sam gledao po googlu i neke tutoriale, čini mi se da kod svih to bude odmah. Hvala :slight_smile:

Haj drug pomoci cu ti sutra ako ne namjestis, sad nisam kod kuce

1 Like

Važi, hvala Kornic :slight_smile:

1 Like

Nisam bio tu… da nisi mozda podesavao SSL (https)

Jesam nešto uključivao pa isključivao i na kraju stoji isključeno.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja