Internet bankarstvo u Hrvatskoj

S obzirom da nigdje na webu nema nikakvog pregleda Internet bankarstava hrvatskih banaka, u sljedeća dva tjedna na rep.hr-u bit će objavljeni kratki pregledi/testovi Internet bankarstva vodećih hrvatskih banaka.

Ako nam netko od vas želi pomoći ukazivanjem na neku posebnost koju nudi neka banka (ili nedostatak) kako nam to ne bi promaklo, može napisat ovdje.

(prvi test/pregled - RBA Internet bankarstvo)

Kada biste prokomentirali neprijateljski položaj zakonodavstva i HNB-a prema e-bankama te liberalizaciji sustava zbog ulaska u EU, that would be wonderful…

[quote="’[NEMESIS"]]Kada biste prokomentirali neprijateljski položaj zakonodavstva i HNB-a prema e-bankama te liberalizaciji sustava zbog ulaska u EU, that would be wonderful…[/quote]Hvala na izvrsnoj ideji. Možda neki prijedlog oko relevantnog sugovornika za tu temu?

Ne znam, na žalost :(((

Koristim NetBanking u Erste banci već duže i jako sam zadovoljan. Oko načina korištenja vam ne moram pomoć, jer na stranici Erste banke ima demo verzija za pogledat.

Demo:
https://netbanking.erstebank.hr/prijava/prijavademo.aspx

S tehničke strane, HPB ima katastrofalno internet bankarstvo. U Firefoxu uredno izbaci upozorenje da je za ulazak trebam doći s Internet Explorerom, a Chrome zablokira pri loginu. A da ne spominjem što se dogodi ako pokušaš otići na “back” u browseru; ništa od tog login sessiona. Inače je usluga okej, više-manje. Možda bi još bilo korisno da imaju kupovinu bonova za mobitele (kao Zaba, ako se ne varam), ali eto…

[quote=“mrcina”]Koristim NetBanking u Erste banci već duže i jako sam zadovoljan. Oko načina korištenja vam ne moram pomoć, jer na stranici Erste banke ima demo verzija za pogledat.

Demo:
https://netbanking.erstebank.hr/prijava/prijavademo.aspx
[/quote]

Još da samo dodam da su im login podaci odnedavno malo kompliciraniji. I korisničko ime i password su samo od znamenki, i to puno njih. Nakon što se upiše taj dio, traži se broj iz unverzalne “tan tablice” koju dobijete prilikom otvaranja računa i zahtjeva za NetBanking. Može se reć da je vrlo sigurno i da će vam netko vrlo teško upast na vaš račun.

Korištenje je po meni vrlo jednostavno i svatko bi se lagano snašao. Postoji i opcija kupovine bonova za mobitel za sve mreže (što je odlično, i dosta puta sam koristio).

Uglavnom, ja zadovoljan njihovom uslugom, i zbog NetBankinga ostajem u Erste Banci do daljnjega.

Sorry, tan tablica je jedna od većih gluposti što sam vidio.

Sljedećih dana bit će objavljeni testovi/pregledi za Zabu, Erste, PBZ, Hypo i Splitsku banku. Pokušat ćemo još dobit pristup HPB-u, tako da bi sve veće banke trebale biti na broju.

Hvala svima na informacijama (neke sam već znao, ali bolje višak nego manjak). Ako netko još ima neki komentar po pitanju stvari koje se možda ne uoče iz netemeljitog testiranja (kao npr. ove Avetmine primjedbe) slobodno javite…

Za OTP banku (ne spada u velike već u srednje banke, ali eto…) demo imaš ovdje:
https://elementa.otpbanka.hr/gradjani/demo/

Ja sam zadovoljan. Nisam imao nikakvih problema, pogotovo ne onakvih o kakvima piše avetma.

Eh da… što se tiče kupovine bonova…
OTP banka nudi korisnicima Internet bankarstva besplatno Web Prepaid karticu kojom se na internetu može plaćati kao kreditnom karticom. Njom se mogu kupiti bonovi preko T-mobilovih ili VIPovih stranica.

Istina je da je naporno stalno upisivanje tih brojeva, ali to dosta povećava sigurnost računa. :doki:

bilo bi dobro i da prilozite ocjene uz svaku recenziju.

Ja koristim internet bankarstvo PBZ banke i koliko je meni potrebno, i koliko ja to koristim sam sasvim zadovoljan.

ovdje se moze vidjeti demo
https://net.pbz.hr/demo/index.html#

kako taj papirić povećava sigurnost. Pa tokeni normalnih banaka imaju hrpu zaštitnih mehanizima poput pina za ulaz, sinkronizacije hasheva i drugo

Ovo sigurno dodatno osigurava. Istina je da bi i bez toga bilo vrlo vrlo sigurno. Barem meni “baca” takav dojam.

:neznam:

ja volim keš

Evo i pregleda Internet bankarstva PBZ-a, s time da u slučaju ove banke (kao što je cyber već ukazao) postoji i demo verzija.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja