Investiranje u akcije

Procitao sam u poslednje vreme par knjiga o novcu, gledao nekoliko dokumentaraca o uspesnim investitorima, slusao sta pricaju i mislim da je vreme da krenem da ucim malo vise o tome i ‘igram se - investiram sitno’.

Zanima me kakva su vasa misljenja o tome?
Da li koristite neku platformu i da li mi sa Balkana mozemo da investiramo preko tih platformi preko PayPal-a?
Da li ste se oprobali u investiranje u Penny Stocks?

Dionice su kocka. Znanje igra ulogu, ali vrlo malu. Svaka burza je puna zakulisnih igara. Rezultati kompanija su vrlo malo bitni, a puno je bitnije recimo “kvantitativno popuštanje” ili “stezanje” za cijenu dionica. To je nonsense. Da ne pričam o ZSE, gdje sa 2-3 milijuna kuna, iskustvom i dobrom strategijom možeš vrtit čak i Crobex po svojoj želji. Misliš da ih nema koji to rade? :wink:

Bio sam stock investor i uz to i daytrader i dobro sam zaradio, ali tad su bila neka druga vremena.

Naravno da se može i danas zaraditi na burzi, ali treba znati da je to kockanje jer su rezultati kompanija samo jedan mizeran dio cijene dionice. Zaboravi fundamentalnu i tehničku analizu, Boolinger krivulje i sve ostalo iz knjiga. To nema nikakve veze sa praksom. Kad sam najviše zarađivao na burzi jedino sam donekle gledao fundamente, tehničku analizu nisam radio nikad, a znam one koje jesu i zaradili su puno manje od mene.
Ja sam ordinirao pretežno na ZSE. Praćenje knjige dioničara je recimo nešto što svaki ozbiljan investitor mora redovno raditi, između hrpu ostalih stvari. I tu ne mislim da prvih 10 nego na cijeli popis koji možeš kupovati ako si dioničar te kompanije.

3 Likeova