Iscurila snimka Sanaderovog iskaza USKOK-u...?!

http://www.youtube.com/user/RemetinecLIVE

Kako im uspjeva takav šlamperaj?

Uvijek kad pomislim da kod nas niže ne može, nešto se dogodi što pomakne sva mjerila.
Mislim pa tko ima pristup toj snimci?
Jel postoji kakva procedura ili slično da bi se tome dobilo pristup ili je to nečiji predizborni promotivni video.

Kod onih prijašnjih curenja je USKOK isticao da se svi materijali dostavljaju i optuženicima, iz čega bi se dalo zaključiti da mjere zaštite nisu neke specijalne - teško se od optuženika može očekivati da spis zavežu za policajca… ali meni se čini kao da se cijela ova naša država tek uči neke elementarne životne vještine.

Evo, DORH je upravo izjavio da su svi materijali dostupni dvadesetorici okrivljenika i njihovim odvjetničkim timovima.

Najavili su i da će putem međunarodne pravne pomoći pokušati saznati tko je stavio snimku na YouTube. Meni se ovo čini kao najzanimljiviji postupak, jer ćemo možda imati priliku vidjeti koliko je stvarno moguće našoj izvršnoj vlasti dohvatiti informacije sa internetskih lokacija koje su van Hrvatske.

Čedo Prodanović je ljut što niti do sada nije vidio nikakvo djelovanje USKOK-a na istraživanju počinitelja, što su dužni činiti po službenoj dužnosti.

Ovo najviše koristi samom Sanaderu. Ne znam čemu toliko čuđenje o izbacivanju ove snimke, pa bilo je samo pitanje vremena kad će.

A to da će oni saznati koje to uploadao, to možete odmah “objesiti mačku o rep.” 3 dana će se o tome pričati i onda prestati.

Čedo Prodanović sere pomalo, USKOK (Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta) kao takav nema nikakve ovlasti za bilo kakvo dijelovanje u ovom slučaju, ovdje se ne radu niti o korupciji, niti o organiziranom kriminalu.

Index.hr
Važno: DORH zatražio od Indexa da ukloni snimku Sanaderovog iskaza, pod prijetnjom kaznenog gonjenja. INDEX ODBIJA UKLONITI SNIMKU I PORUČUJE: BAJIĆU ODSTUPI!

:smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

Pa, gdje nema ovlasti USKOK, ima DORH.

Čedo je nvj. insinuirao na to što je po Zakonu o USKOK-u USKOK nadležan za zlouporabe položaja i ovlasti koje počine službene osobe, između ostalog djelatnici državnog odvjetništva, djelatnici tijela sudbene vlasti, te nositelji pravosudnih dužnosti. A to su strane koje su bile u doticaju s dokumentima, koje su ih mogle objaviti i koje zapravo USKOK istražuje ako ima sumnju. On drži da je počinjena zlouporaba položaja i ovlasti jer smatra da su razgovori i snimke objavljivane kako bi se naštetilo njegovom klijentu – to stalno ponavlja.

Bez obzira na sve ne mogu ništa napraviti. Zar se nitko ne sjeća registra branitelja? Oni će ovo oni će ono, a na kraju su pojeli kitu, a registar je još uvijek javno dostupan.

Pa to je istina. Ne vidim temeljem čega bi, posebno u SAD-u, mogli ukloniti nešto što je došlo u ruke novinara. “Zaustavite Reuters!”

Ali mislim da im je namjera dobiti osobne i druge tehničke podatke vezane uz račun, kojima raspolaže YouTube. Nadam se da će to dobiti, naprosto zato što se bilo tko može naći u situaciji da mu je tužba (pa time i saznavanje počinitelja) jedina obrana protiv svakakvih postupaka kakvima čovjek može biti izložen od zlonamjernika preko YouTubea, Facebooka, interneta općenito.

Slažem se sa Cratifom. Ovo najviše koristi Sanaderu jer se svima poručuje da je cijeli postupak šlamperaj, fušeraj i naštimaljka.

Sumnjam da će to imati ikakvog uticaja na sud, niti da će žalba na odluku suda temeljena na ovome proći na prizivu. Sud već raspolaže tom snimkom, kao i svim izjavama i njihovo puko objavljivanje nije informacija koju sud ne bi već znao.

Ne radi se o sudcima ovdje uopće. Svi znamo presudu nešto malo, a uračunat će mu se boravak u pritvoru i on je nakon okončanja suđenja vani. Radi se o tome da će on na ovaj način i s ovim video uratkom pridobiti ponovo jedan dio javnosti koji mu je bio sklon. A nakon izlaska će onda imati garantiranu podršku za povratak u politiku od jednog dijela javnosti. Pa vidi se da je video uradak dobro izrežiran.

ovo ce sve svakako zavrsiti u Strazburu, Sanader ce tuziti drzavu i dobiti odstetu 2 miliona eura :smiley:

Glavaš i Norac su pravomoćno osuđeni za teža kaznena djela, a siguran sam da imaju veću podršku javnosti od njega u ovom trenutku. Svatko tko predstavlja ljudima nešto u što vjeruju, kao i svatko tko ima karizmu će imati i podršku dijela javnosti. Vjerujem da je “marketinški materijal” kojim se ta podrška može u pravom trenutku aktivirati samo stvar planiranja i rada, a Sanader je to sigurno u stanju osigurati si na 100 načina. I sa ovim objavama i bez njih. Nema sumnje da on može ovo iskoristiti u svoju korist. A njegova obrana to i mora iskoristiti. No, kako kažu: nema lošeg marketinga.

ako ikad uklone snimak sa index.hr-a sa mog sajta nece
http://klipoviklipovi.com/domaci/sanaderov-iskaz-zabranjeni-video/
:smiley:

Nisam ja, oni su… ja ne poznam te ljude i nemam pojma ni o čemu :andjelko:

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Hakeri-NullSecurity-Croatia-preuzeli-odgovornost-za-objavljivanje-svjedocenja-Ive-Sanadera-na-YouTubeu

Ja ne kužim zašto tim balavcima DORH uopće poklanja pažnju. Valjda reagiraju na medijske napise. No, na koncu ispada kao da idu reagirati na trkeljanja što ih ljudi objavljuju po forumima i Facebooku općenito.

Čisto kao fusnota, kada je već taj lajtmotiv načet, sigurnost informacijskih sustava državnih tijela nije prepuštena ad-hoc rješenjima po uredima, nego se o njoj brine Zavod za sigurnost informacijskih sustava.

A meni osobno, da mi netko da na čuvanje podatke koje je posebno bitno zaštititi, jedino prihvatljivo rješenje bi bilo upravo ono navedeno u priopćenju: postaviti fizički izolirano računalo ili mrežu, koji su spojeni na vanjski svijet sneakernetom koji je uređen klasičnim sigurnosnim protokolom (tko smije što itd.) za što postoje desetljeća znanja i iskustava kako se takav sustav organizira.

Ovo je jednako uvjerljivo kao i kada nekom glazbeniku “procuri” neka pjesma ili spot, koje fore nam uvaljuju joj!!

Mislim da je nakon pojavljivanja određenih odvjetnika noćas u stožeru pijetlova jasno tko plasira snimke u javnost.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja