[quote=“gambo”]Ono što se vidi na Responsinatoru i sličnome, nema puno veze sa onime što se stvarno vidi na mobitelu.
Uostalom, isto se može postići i jednostavnim bookmarkletom: Responsive design testing tool – Viewport Resizer – Device simulation tool
Za emulaciju Androida, tko ne želi instalirati Android SDK, postoji odličan online emulator:
https://app.manymo.com/emulators
Pisao sam o tome ovdje:
http://www.webmajstori.net/forum/31117-web-stranice-koje-se-mora-vidjeti-7#post286808
Kod ovog online emulatora nije moguće mijenjati hardversku konfiguraciju, no za testiranje RWD nije ni potrebno.
Što se tiče CSS zajebancija sa prefiksima, mislio sam na ovo:
Primjer 1:
IE i Opera od samog početka, kad je izmišljen box-shadow property, podržavaju ga bez prefiksa.
Firefox, Chrome i Safari da odavno podržavaju bez prefiksa.
Stare verzije browsera koje zahtijevaju -webkit- ili -moz- prefiks imaju ukupno manje od 1% udjela.
Zaključak: možemo zaboraviti prefikse i pisati jednostavno.
box-shadow: 10px 10px 5px #888;
Zajeb je što Android 3 browser i stariji (i Safari na starijem iOS-u) zahtijeva -webkit- prefiks.
A to je bar polovica aktivnih smartphonea.
I ako se želi da CSS radi na Androidu, treba se sjetiti gornji kod promijeniti u:
-webkit-box-shadow: 10px 10px 5px #888;
box-shadow: 10px 10px 5px #888;
I umjesto da prefikse zauvijek ostavimo za sobom, zbog Androida ih moramo vraćati.
Primjer 2:
Za linear-gradient je finalna sintaksa (valjda finalna) ovakva:
background: linear-gradient(to bottom, #fff, #000);
Naravno, na Androidu 4 to neće raditi.
Treba dodati i verziju sa prefiksom i drugačijom sintaksom:
background: -webkit-linear-gradient(top, #fff, #000);
Isprobaš na emulatoru - sve OK. Isprobaš na mobitelu - sve OK.
Zaključiš da je sve u redu i ne misliš više o tome.
Onda za par dana isprobavaš na Androidu 2.3.3 nešto drugo i - ček malo… gdje nestade gradient?
Eh da, za Android 2.3 treba dodati:
background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#fff), to(#000));
[/quote]
hvala na informacijama 
te ako nije problem da mi kažete na koje sve css detalje treba paziti kod responsiv dizajna, mislim na koje osim
box shadow, border i sl… treba dodavati te dodatke da bi radilo kako spada ?