Osobno nemam problema s tim da dam bilo koji svoj kontakt, posebno ako smatram da će to koristiti u pregovorima i dogovorima. Baš prije par dana sam s jednim novim suradnikom, fantastičnim poslovnim čovjekom, razmjenio broj telefona da se možemo čuti preko Vibera ili WhatsApp-a u slučaju hitnosti, a razmjenili smo i Skype. Isto tako, prošli tjedan sam imao video poziv s jednim suradnikom iz Srbije gdje smo malo popričali o svemu, pa onda i o poslu koji treba napraviti. S pojedinim članovima foruma sam se redovno nalazio na kavama zbog dogovora o suradnji i slično. Bilo je tu svega.
Ali ima tu i druga strana medalje. Primjer je jedan suradnik iz Srbije s kojim sam razgovarao preko Skypea prošle godine. Dogovarali smo posao, sitni posao (koji je trebao biti dugoročan, ali nije jer sam morao prekinut suradnju). Udavi me čovjek s pričom, oduze mi tri sata(!) da mi objasni kako hoće baš onakve članke kakve sam mu i prvi put poslao. Pa malo galame ljudi u okolini, pa malo on o teškom životu u Beogradu, pa o borbi za preživljavanju i tako dalje. Sve je to OK, ali trebaju postojati granice, pogotovo kada s nekim prvi put razgovaraš i pregovaraš. No osim njega, mislim da nisam imao negativna iskustva.
Odvojiti u novi topic? ![]()