Ispis iz baze, svaki drugi record zadana boja?

Napravio sam primjer i zanima me kako mogu napraviti da mi svaki drugi ispis bude ofarban bojom koju zadam.

moj primjer:

http://img683.imageshack.us/img683/2816/ispis.gif

Npr. neparne ispisuješ kroz jedan div tag, a parne kroz drugi.
Naravno, svaki će imati svoju boju definiranu kroz css.


ovako nesto

ovako nesto

Nacin na koji ja to radim. Skini jQuery najnoviji.

Kad ispisujes iz baze ispisuj u tablicu.

I ispod toga dodas HTML kod:
[HTML][/HTML]

Meni radi :slight_smile:

[quote=“jojo”]Nacin na koji ja to radim. Skini jQuery najnoviji.

Kad ispisujes iz baze ispisuj u tablicu.

I ispod toga dodas HTML kod:
[HTML][/HTML]

Meni radi :)[/quote]

Pa naravno da radi kad imaš uključen javascript, ajde sad probaj blokirati izvršavanje javascript u browseru pa onda učitaj stranicu. Ne znam zašto se toliko puno oslanja na javascript kad se neke stvari jednostavno mogu napraviti i server side. A upitna je i brzina učitavanja takvih stranica.

Ima 100 načina ja koristim ovaj i radi mi savršeno

i u tablu unesi $bgcolor

Zašto toliko komplikovati. :slight_smile:

Najjednostavnije je preko .css-a:

div:nth-child(even) {background: #boja1;}
div:nth-child(odd) {background: #boja2;}

ili za table

tr:nth-child(even) {background: #boja1;}
tr:nth-child(odd) {background: #boja2;}

koristiš modulo i bojiš drukčije, preko javascripta je glupo, treba se oslanjati na javascript jer onaj ko ga ima isključenog ne zaslužuje surfat webom i to se uzima zdravo za gotovo da je uključen, ali raditi s javascriptom nešto što možeš na serveru je debilno, stranica će se sporije učitavati, pogotovo ako je puno redova…

[quote=“ivan79”]Zašto toliko komplikovati. :slight_smile:

Najjednostavnije je preko .css-a:

div:nth-child(even) {background: #boja1;}
div:nth-child(odd) {background: #boja2;}

ili za table

tr:nth-child(even) {background: #boja1;}
tr:nth-child(odd) {background: #boja2;}

[/quote]

Ovo sigurno nije CSS.

Zašto si toliko isključiv, a što je s onima koji surfaju preko mobilnog uređaja koji uopće nemaju podršku za JS. Na JS se dakako nikako ne treba oslanjati, JS služi za nekakav eye candy ali nikako za funkcionalnost stranice

Da, zato samo da napomenem da ova skripta gore nije javascript, već čist .css :slight_smile:

Zapravo jeste… :slight_smile: Testiraj - isključi javascript, napravi .css sa pomenutim kodom.

http://www.w3.org/TR/css3-selectors/#nth-child-pseudo

Ljudi, “HTML knjigu” u ruke…ponovo :slight_smile:

ima milijun načina

[quote=“ivan79”]Da, zato samo da napomenem da ova skripta gore nije javascript, već čist .css :slight_smile:

Zapravo jeste… :slight_smile: Testiraj - isključi javascript, napravi .css sa pomenutim kodom.

http://www.w3.org/TR/css3-selectors/#nth-child-pseudo

Ljudi, “HTML knjigu” u ruke…ponovo :)[/quote]

Halo majstore pričaš o CSS3, a većina browsera se pati i sa CSS verzijom 2, mislim da bi ti trebao uzeti knjigu u ruke i to onu koja se bavi problematikom podrške CSS-a verzije 3 u različitim browserima .

Mislim da nema razloga za kritiziranje, hrvojesb je pitao kako bojati red, i ivan79 je dao savim valjani način za to postići. To što neće raditi u svim (većini) trenutno nije rasparava :).

Kad smo kod toga, evo još jedna varijacija (koristeći XOR i radeći alterniranje između 1/0)

Slažem se, ali ovaj kod radi besprekorno na:

Firefox 2.0+
IE 6.5+ (nisam siguran za IE…)
Opera 3.0+
Netscape 4.0+
Chrome (sve verzije)

U stvari sve verzije starije od 2006-2007 god.

To je ono što sam ja testirao. Ako neko ima stariji browser (verziju stariju od 6-7 godina), onda i ne treba da vidi ovakve boje :slight_smile:

Dakle, poenta je da će ovo u većini slučajeva raditi (uz to i jeste .css).

danas većina mobitela podržava javascript, a ne možeš gasiti javascript za 3% usera (


) od kojih 90% ima javascript,tako da je korištenje javascripta highly recommended :), što se tiče :nth-child(even) to je predstavljeno još 2001, podržavaju ga svi noviji browseri osim IE-a, a IE ipak ima velik dio kolača pa onda to nije preporučljivo koristiti, imaš savršene primjere gore koji rade, najbolji je primjer od antelaca, samo što bi ja to skratio pa napravio ovako:

for($i=0;$row=mysql_fetch_assoc($sql);$i++)
    echo'<tr class="'.(($i%2) ? 'class1' : 'class2').'"><td>'.$row["blabla"];//čelije...

Čekaj ti se zajebavaš ili si stvarno ozbiljan u ovome što govoriš? Daj mi molim te nađi samo i jedan izvor gdje se ovo tvrdi, ili je to neka tvoja fiks ideja, što ti kažeš, a ja ću ti naći barem 10 gdje se kaže da se javascript koristi isključivo za nekakav “Progressive Enhancement”. Osim toga ako ti stranica ne može funkcionirati bez JS.a od samog početka onda je to građeno na totaln krivim temeljima.

Pogledaj broj koliko je puta downloadan ovaj addon:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/722/

Što se tiće koda i ja koristim nešto slično.

bože kolkio rasprave oko ničeg

Pogledaj sjednicu Sabora pa se onda javi. :zub:

Možda je i bila ne potrebna, a možda je bila i potrebna. Određeni posjetioci ovog foruma nisu informatički dostatno obrazovani da bi mogli sami razlučiti kako i što je najbolje koristiti, a mene ako nešto smeta onda je to davanje glupih i totalno pogršnih savjeta koji će im kasnije donijeti samo poteškoće u daljnjem razvoju kako samih sebe tako i aplikacija na kojima rade. Ljude treba podučavati i savjetovati ali na pravilan način, dati im neke osnove i onda ih pusiti da te osnove nadograđuju, a ja konkretno sam ovdje uvjeren da su upute za korištenje JS-a u ovoj konkretnoj situaciji totalno krivi savjet. Savjetovati korištenje tehnologije koja se manje više svodi na progressive enhancement, a ne uputiti autora pitanja u isto i pusiti ga da se bakče sa pojmovima kao što je navedeni progressive enhacement ili gracefully degradation je totalno krivo. Toliko od mene za ovu temu.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja