Ispis iz baze

pozdrav

na stranici mi ispisuje u popup prozoru evo koda

echo “<tr align=“center” bgcolor=”".$bgcolor."">

$name$date$views$percent";

e sad ja neželim da mi ispisuje u popup

a kako bi ti želio? kao modalpopup? ili kao raširenje postojećeg diva?
javascript:popup($id); ti je kod koji diže popup, ako makneš to neće se prikazivati popup, ali neće se prikazivati uopće onda…

[quote=“kromaser”]
e sad ja neželim da mi ispisuje u popup[/quote]

Ja zelim milijun €. :kmech:

Dajte ljudi, ako vec ne znate isprogramirati, bar naucite kako pitati. :smiley:

pa ovako nije da mi smetaju popup prozori već je to zbog indexsa stranice sada imam 9 indexirani stranica a 900 lektira u bazi.
E sad ja sam pokušao ovo
echo “<tr align=“center” bgcolor=”".$bgcolor."">

$name$date$views$percent";
Izbaci mi grešku Object not found! error 404
No kada dodjelim vrijednos ?
echo “<tr align=“center” bgcolor=”".$bgcolor."">$name$date$views$percent";
Izbaci mi praznu stranicu bez errora

Jao jao, vidim hrpu rupa u tekstu :slight_smile: dakle, ti želiš izbjeći popup i otvarati lektire (ili što već, u daljnjem tekstu sadržaj) kao novu stranicu. Kao što vidim iz kôda, klikom na link pokreće se funkcija popup(). Ta funkcija prima jedan parametar, a to je ID sadržaja i otvara pop-up.

Što je popup?
Pa samo novi prozor određenih dimenzija. Sve unutar toga je još samo jedna web stranica.

E sad, bilo bi dobro vidjeti tu popup() funkciju jer bi onda odmah znao koju stranicu otvarati.

Ono što moraš učiniti je, pod href atribut elementa a staviti stranicu koju želiš otvoriti i naravno proslijediti ID.

Vidim da si bio na tragu toga, ali ne skroz.

Prvi fulanac

mojastranica.php($id)

Kada bi to primjenili u praksi, dobili bi linkove tipa: mojastranica.php12, mojastranica.php121, mojastranica.php5311

Pošto te datoteke ne postoje, browser i vraća 404. To nije način proslijeđivanja parametara pomoću GET metode.

Fulanac drugi

mojastranica.php?($id)

Kada bi ovaj slučaj primjenili u praksi, dobili bi linkove tipa: mojastranica.php?(12), mojastranica.php?(121), mojastranica.php?(5311)

U ovom slučaju ti izbacuje praznu stranicu zato jer doista jesi zatražio pravi dokument, mojastranica.php ali parametri koje šalješ iza ? ne znače ništa.

$_GET
U PHPu, $_GET je tzv. superglobalna varijabla. Ona kratkorečeno sadrži vrijednosti proslijeđene URIjem nakon simbola ? u obliku niza (array).
Dakle, slijedećeg oblika: ?ime=vrijednost&ime2=vrijednost2 itd.

mojastranica.php uzima ID određenog sadržaja i na osnovi tog ID, vrši upit na bazu i vraća zatraženi sadržaj.

Ergo, mojastranica.php zahtjeva da se pomoću $_GET proslijedi ID sadržaja. Recimo da traži ?id={broj}

U tvom slučaju mojastranica.php prima ?(121)=, ?(5311)=

mojastranica.php treba ID pomoću kojeg će moći naći lektiru, proslijedi ID preko $_GET (ja ću pretpostaviti da je formata id={broj}, ali ti znaš točno kako je)

Možda ćeš me mrziti jer ti neću odgovoriti na pitanje, ne volim ljudima servirati stvari na pladnju. Nadam se da ćeš pročitati i pokušati shvatiti što sam napisao, te nakon toga sam riješiti svoj problem. Nadam se da si barem nešto shvatio, ako je post konfuzan (a to je vrlo lako moguće jer Medveščak igra za pol sata), reci pa ću probati kasnije objasniti na lakši način.

Lijep pozdrav.

http://tigerden.uppit.com/0110/lhzgkk5d/Desktop.rar

Ovaj kod sto sam ja ispisa nalazi je u functions.php

jebo se ja ako sam išta skužio no malo po malo i uspio sam a i skužio sam samo se nadam da nisam pogrešno

echo “<tr align=“center” bgcolor=”".$bgcolor."">

<a href=aa.php?$id=$_GET(id)>$name$date$views$percent";

kod radi treniram već par tjedana u php i netriba mi puno da skužim samo me triba kad zapnem malo pogurat

Hvala ti puno


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja