Ispisivanje lokalnog vremena

Pozdrav svima,

pitanje vezano za format vremena, naime server mi se nalazi u Americi i njegovo vrijeme je naše -6. Meni treba ispis našeg lokalnog vremena. Dolje je kod kojim dohvaćam vrijeme.
Pitanje je- Kako bih mogao povećati $timestamp za 6 sati? Naravno, promjena se mora odnositi na sve vrijednosti unutar $timestamp, ne samo na “H” (da ne dobijem u trenutku kad je 20h lokalno vrijeme od 26h :))

$timestamp=date("H:i:s d.m.y", strtotime ($rowFond['cur_timestamp']));
echo $timestamp;

Trenutni ispis:
07:40:12 20.04.10

Željeni ispis:
13:40:12 20.04.10

pozdrav, Gregor

date_default_timezone_set(‘Europe/Zagreb’);

prije nego uzmeš vrime stavi gornju naredbu. Radi u php5, a u starijima ne radi.

[quote=“Gigolo”]date_default_timezone_set(‘Europe/Zagreb’);

prije nego uzmeš vrime stavi gornju naredbu. Radi u php5, a u starijima ne radi.[/quote]

Neće radit.:frowning: Gdje to trebam staviti? Ja već imam upisano vrijeme u bazi i to vrijeme treba uvećati za 6h. Timezone bih vjerojatno trebao podesiti prije upisa u bazu (a to ne mogu jer se vrijeme automatski upisuje kod svakog update-a)

Probaj ovo…

Da moj prijedlog se koristi za korekciju vremene prije upisa, dakle služi za upisivanje našeg vrimena. Kako ti je već zapisamo američko istočno vrime, normalno je da ovo ne pomaže.
Inače stavlja se prije uzimanja vrimena, tj. poviše, a može i na vrh. svaki date() koji uzmeš naskon toga je srednjeeuuropsko.

Možeš dodati 6 sati kasnije ili prije upisivanja u bazu.

Primjer:

$ispravljeno_vrijeme = strtotime ($rowFond['cur_timestamp']) + 6*60*60;
$timestamp=date("H:i:s d.m.y", $ispravljeno_vrijeme);
echo $timestamp;

[quote=“MojShop”]Možeš dodati 6 sati kasnije ili prije upisivanja u bazu.

Primjer:

$ispravljeno_vrijeme = strtotime ($rowFond['cur_timestamp']) + 6*60*60;
$timestamp=date("H:i:s d.m.y", $ispravljeno_vrijeme);
echo $timestamp;

[/quote]

To je to sto mi je trebalo, radi… Hvala puno :edi:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja