Istraživanje pokazalo: korisnici IE-a najgluplji, oni Opere najinteligentniji! Ili?

Cilj istraživanja je bio korelirati IQ korisnika s njegovim otporom da nadogradi ili promijeni postojeći softver.

Pokazuje se da su osobe s manjim IQ-om manje sklone nadograditi ili zamijeniti postojeći softver.

Zaključak istraživanja je na prvi pogled točan u očiglednom dijelu: postoji korelacija između voljkosti korisnika da promijeni ili naodgradi web-preglednik i njegovog IQ-a.

Ipak, na važno pitanje istraživanje, a niti članak, ne odgovaraju: zašto? Zašto manje “bistri” korisnici izbjegavaju mijenjati softver koji koriste?

Koji god odgovor bio, on je, po mome sudu, nužno povezan sa stanjem softvera danas.

Je li praktično iskustvo korisnika s prelaskom na nove verzije softvera ili s promjenom softvera tako negativno i loše da se u “avanturu” usuđuju upuštati samo oni “tehnički bistriji”, dok ostatak populacije zazire od komplikacija koje bi im to donijelo i moglo ih koštati vremena, živaca i novaca?

Ili su kanali distribucije softvera na Windowsima tako loši da nadogradnja običnog programa na novu verziju zahtijeva posebnu pamet? Što to govori o iskoristivosti softvera uopće?

Ili je istraživanje naprosto pogrešno, tj. u njega je u značajnoj mjeri ušla populacija koja je na anketu odgovarala s radnog mjesta u korporaciji (prilično značajan dio radnog vremena se provodi neproduktivno), gdje nužno koriste onaj web-preglednik koji im je stavio sistemski administrator, a koji u prvom redu vodi brigu da legacy-aplikacije na intranetu rade? A tipično rade upravo s IE-om, i jedino s IE-om.

Znači, i za provoditi ankete i za zaključivati nešto mjerodavno iz njih zahtijeva puno, puno pameti. :slight_smile:

jel otvara Facebook, otvara, zasto onda mijenjat?

btw gdje je Like button tu?

Pa nista cudno… gotovo uvijek kad nekom krpam komp kada ga pitam *treba jos sta? - gotovo uvijek isti odgovor: “Ma sam nek jutub i fejsbuk rade…” - mislim da globalna inteligencija ljudi poprilicno brzo pada zadnjih godina na ovoj planeti… nevezano za IE trolove :slight_smile:

Kao dugogodišnji korisnik Opere, još od doba kad se naplačivala, s radošću sam pročitao ovu vijest. :slight_smile:

Ja nisam s radošću pročitao ovu vijest jer sam koristio Operu u vrijeme dok je prikazivala bannere. I onda sam prešao na IE6.

Benti, jednom promjenom browsera prepolovio si inteligenciju :kmech:

Heh, na drugi pogled vidim da su još 2006 IEovci bili inteligentniji od Operaša. Nisam ni tako loš kao što izgledam :bljesak:

[quote=“tsereg”]Zaključak istraživanja je na prvi pogled točan u očiglednom dijelu: postoji korelacija između voljkosti korisnika da promijeni ili naodgradi web-preglednik i njegovog IQ-a.

Ipak, na važno pitanje istraživanje, a niti članak, ne odgovaraju: zašto? Zašto manje “bistri” korisnici izbjegavaju mijenjati softver koji koriste?[/quote]

Ako zanemarimo na trenutak činjenicu da je navedeno istraživanje najpogodnije za posljednju stranicu dnevnog tiska (ili bilo koju stranicu 24 sata), i ako zanemarimo to da postoji nekoliko vrsta “inteligencija”, objašnjenje je vjerojatno vrlo jednostavno: Jedna od bitnijih značajki inteligentne osobe jest da se lakše prilagođava promjenama u svojoj okolini. Posljedično, inteligentnija osoba će se prije i spremnije prilagoditi promjeni preglednika nego ona koja to nije. Ne znam pretpostavlja li to da će inteligentnije osobe biti i spremnije napraviti promjenu…

Nama manje inteligentnima preostaju “reviews” pa se nedamo zajbt.

Btw, pitanje je i tko je naručio istraživanje. Danas su istraživanja / ankete i kreiranje mišljenja kroz iste solidan dio marketinškog mehanizma :slight_smile:

Čudi me kako iz istog istraživanja nisu uspjeli dobiti podatke o broju djece, debljini bankovnog računa, dužini pimpeka i statusu na fejsu.

… veličini obuće. :stuck_out_tongue:

Firefox korisnici najsexy. :slight_smile:

I najbolji trkači s preponama, humanisti i mistici !

FF rulz !

i kad bi addoni pratili upgrejde, 10/10 !

IE korisnik u Kupoprodaja domena i webova podforumu.

Kako da dobiju te podatke kad ne znaju kojem korisniku je koliko dug palac. :neznam:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja