Ovako, imam problem sa pravljenjem lozinke i da mi tu lozinku pošalje na email.
Napravio sam funkciju za enkripciju lozinke i radi mi za registraciju i prijavu ali neznam kako napravit da mi koristi tu istu fukciju za pravljenje lozinke evo funkcije
i evo skripte za slanje lozinke na email
inače skripta radi i šalje lozinku al onda se ne mogu logirati s njom probo sam ovako prije
Znači onda bi korisniku trebo poslat na email neku bezveze random lozinku, al onda moram napravit još 1 file za resetiranje lozinke jer vamo mi pravi privremenu lozinku i sprema je u bazu takvu kakvu korisnik dobije al onda je problem kod logiranja jer tamo mi provjerava kriptiranu lozinku a korisnik dobije ne kriptiranu
Ne razumijem kako unosiš kriptiranu lozinku u polje za lozinku.
Primjer:
Ja se registriram na tvoj sajt i stavim lozinku “dombo”, skripta ju kriptira i u bazu spremi “abcdefghijkl123456789”.
Sljedeći puta kada se ja želim prijaviti opet ću upisati za lozinku “dombo”, a skripta bi trebala opet kriptirat lozinku i provjeriti slaže li se sa lozinkom spremljenom u bazi.
Evo link pa se registriraj i logiraj se i sve radi Moja web stranica samo mene zanima to sa slanjem maila zato što pri registraciji sprema kriptiranu lozinku u bazu znaci ‘lozinka’ bude ‘adf7868a96df78087$"#&/’ tako nešta uglavnom i kada se logiraš u login skripti imam usporedbu lozinke unešene u formu i one u bazi i ako se slažu prijavlje korisnika, al mi ovo nije jasno sad korisniku pošaljem mail s običnom random lozinkom i automatski takvu spremi u bazu, i kako da onda se korisnik logira s tom lozinkom ako je spremljena u bazu bez enkripcije a login uspoređuje lozinku iz forme s ovom u bazi znači nevalja lozinka
Ok mislim da sam shvatio sad isto je kao kod registracije samo što vamo kreira lozinku random i tek kad ti pošalje mail onda ju sprema kriptiranu u bazu ko i kad se registriraš