Izvori, wordpress itd

Pozdrav svima :slight_smile:

Imam stranicu na wordpress platformi, stranica radi već godinu dana… Imam oko 800 članaka na njoj.

Moja pitanja su sljedeća, ako neko hoće i zna da mi objasni:

  1. Da li je obavezno stavljanje “IZVORA” na kraju članka, i da li je to dobro?

  2. U wordpress admin panelu, pri pisanju članaka sa strane imamo “OZNAKE” da li to utječe šta na poziciju na google?

  3. Koristim yoast seo pa me intresuje da li neko preporučuje neki bolji plugin?

Unaprijed hvala na odgovorima!

Moraš ali nekada nu to nije dovoljno
Utječe, pogotovo ako se pravilno koriste
Yoast je jako dobar SEO plugin

Hvala puno na odgovorima :slight_smile:

Što se tiče izvora, da li to utječe na google poziciniranje?

Evo ja sam protiv Yoasta. Nedavno sam maknuo yoast sa svih stranica. Prije sam bio niz godina na ALL IN ONE, pa sam se prebacio na Yoast, bio na YOASTU manje od 2 godine i sad sve vratio na ALL IN ONE.

Razlozi:
Stalno nesto updejtaju, nista korisno nego nesto bezveze neku rijec promjeni pa odmah ide updejt, valjda da izbiju opet na prva mjesta ili da posalju ping svima koji koriste da kupe pro, uglavno rade marketinski trik. I nebi me to toliko mucilo nego je poceo njihov updejt da mi rusi site, svaki put kad bi izaso updejt a ja updejto bi mi rusilo site (imam NGINX Server, mozda je do toga, mada vidim da se i drugi ljudi zale).

A ovako plugin je OK.
Ali zar stvarno mi treba plugin da mi kaze sto moram napraviti za dobar SEO?
Da, mozda da me tu i tamo prisjeti ako radim SEO onpage jednom tjedno, ali ako ga radis svaki dan onda ti taj plugin ni ne treba.

PLUS
AKo ce se svi drzat da im SEO bude podesen po YOAST Pluginu onda to Google moze prepoznat kao pattern i vidjet da su stranice potpuno isto optimizirane, pa ih penalizirat… znate vec kak Google radi.

3 Likes

Izvor svakako navedi, ako ništa kao najmanji znak HVALA na "posuđenim " tekstovima.
Netko kaže da Google nagradi fer igru, ali je sigurno da te u slučaju prijave Google može isključiti iz rezultata pretrage.

Hvala :slight_smile:

Da li uopšte može bez Yoast plugina? :slight_smile: Ja iskreno samo ubacim ključnu riječ ništa više, ne znam ni da li je to dovoljno.

All in one SEO i ja većinom koristim ali imam na nekim stranicama Yoast. Nije mi ništa rušio ali vidim stalno neke update.

Ma slušaj u pravu si što se tiče opće potrebe za pluginom ali eto nekako sam na samom početku dao povjerenje pluginu koji bi se brinuo i stvarima o kojima nisam mnogo znao. Sada znam i sam složiti gdje mi šta treba ali je plugin ostao već dugo da bih ga uklanjao. …

1 Like

Pa slušaj - google se trudi sve nas uvjeriti da plugin nije potreban. Tekst bi trebao biti ključ uspjeha. Naravno, prateći detalji mogu pomoći ali i odnemoći .

Hvala puno na odgovorima :slight_smile:

Ne vezano za temu da nisi slucajno sa područja tuzle ?

Podržavam ovo, makar na nekim stranicama imam jop Yoast, ali all in one seo mi je jednostavniji, jednostavniji za korisnike, te najbolji rajtin sam imao s njim, plus još neki dodaci.

Moram napomenuti doduše da ALI in one mi je nakon jednog updejta skršio web. Pa sam morao vraćati backup. ALi za ni par sati izašao je fix.

Jesam…

1 Like

Po meni jedina prednost yoast-a je sto mi automatski zavrsava xml sitemaps… Ima onaj drugi pludin za xml sitemaps al ne umijem da ga podesim. .:confused:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey