Je li ima još netko neobično visok promet na T-Comu?

Naime, na popisu spajanja točno s 1. 3. počinje i s 1. 4. prestaje više nego duplo veća potrošnja prometa na mom računu.

Obično trošim između 7 i 12 GB mjesečno, a u 3 mjesecu sam napravio 30 GB. I ta povećana potrošnja započinje baš na prvi dan u mjesecu i završava na zadnji.

Nije valjda da nemaš flat?
Baš sam danas zvao t-mobile radi računa za mobitel. Užas, kradu na veliko. Pošalju mi 350kn račun a ja jedva koristim taj mobitel, koristim tele2 najviše.
Ne kažu za ništa da su lopovska firma.

Nemam flat. Ne želim im plaćati 100 kn mjesečno za flat, ako nikada ne pređem 15 GB, što me dođe u pola manje. Nije da me nisu pokušali nagovoriti.

Mislim da se flat isplati, platiš 100kn i miran si. Samo ono živciranje kod provjeravanje potrošnje svaki puta košta 100živaca, uz to nikad ne može znati jel ti se u pozadini može učitavat kakav video ili nešto slično. Teško je imati 100% kontrolu nad svime na netu.

koliko vidim čak sam u 3. mjesecu imao za 1/4 manje nego u 2. 2. 43 GB, a 3. 34 GB, za sada u 4 imam 8 GB. Dakle ništa se nije promijenilo.

Ne ne skidam piratluk (da preduhitrim komentare), nego mi je stalno upaljen Shoutcast radio, a to cucla prometa i prometa.

Ja prosječno imam 50gb, mj, prošli mj je bilo 70gb.

Ja sam na optimi, 2Mbps+flat oko 80 kn misečno. + pretplata za fixni, a uopće nemen telefon.

Ja sam se spasio od kad drkam na slike umjesto na video !

Upravo me iznenadio račun ovaj mjesec, jer nikada ne provjeravam promet – niti jednom, i od kada sam uzeo ovaj paket, niti jednom nisam prešao 15 GB.

Ali bit će neka čudna devijacija prošli mjesec.

http://maxadslpp.relja.net/index.php?option=com_docman&Itemid=26

imaš program s kojim uvijek možeš vidjet koliko prometa imaš/koliko si potrošio.

Ja imam flat i mjesečno oko 100 giga, a poslali mi prije par mjeseci poruku:[quote=""]Poštovani,

T-Com poduzima niz mjera kako bi svojim korisnicima omogućili jednostavno i sigurno korištenje MAXadsl usluge za pristup Internetu. Prema važećem Pravilniku o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga, korisnici moraju biti obaviješteni i o svakom neuobičajenom ili iznenadnom povećanju troška korištenja Internetskih usluga, a što može ukazivati na zlouporabu ili neovlašteno korištenje.

Budući da ste na pretplatničkom računu broj 7214881603 tijekom ovog mjeseca ostvarili promet u iznosu od 20.32 kn, za koji je trošak dvostruko veći od prosjeka korištenja u prethodnom tromjesečnom razdoblju, ovim putem Vam skrećemo pozornost na uočeni povećani Internetski promet, te Vas molimo da svakako provjerite da li je Vase korištenje pristupa Internetskim uslugama, tijekom ovog mjeseca, u skladu sa Vašim uobičajenim korištenjem usluga Interneta, a detaljan ispis spajanja s Vašim korisničkim imenom tijekom ovog mjeseca, možete sami provjeriti putem korisničkih stranica:
http://user.t-com.hr

Također Vas molimo da, ukoliko koristite bežični pristup Internetu putem WLAN MAXadsl uređaja, provjerite sigurnosne postavke za bežicni pristup Vašem uređaju, prema uputama na stranici:

http://www.t-com.hr/privatni/kzona/podrska_savjeti/maxadsl_uredjaji_wlan.asp

Nadamo se da će ovo upozorenje i Vaša kontrola do sada ostvarenog MAXadsl prometa, kao i Vašeg budućeg pristupa Internetu putem Vašeg korisničkog imena, do kraja ovog mjeseca, spriječiti eventualno moguće neugodno iznenađenje po primitku slijedećeg računa za Internet usluge.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Vaš Hrvatski Telekom[/quote]

i ja čitam ovo na kraju: eventualno moguće neugodno iznenađenje po primitku slijedećeg računa…pa ih nazovem i ■■■■■ im mamicu, kakvo iznenađenje kad imam flat? Kažu, to njihov kompjuter šalje čim vidi povećanje prometa, a on ne zna da ste na flatu. :razbi:

A tsereg, tebi se čudim da si na t-comu kad živiš u Zagrebu, jer mislim da imaš puno povoljnijih, ja sam na selu pa nemam izbora.

I ja sam danas primio bezobrazno veliki račun ali za telefon. Imam flat:ehm: Neutemeljeno. Koji je njima k?

zagreb=dobra wlan kartica+dobra yagi antena+backtrack= besplatan internet,i ne moraš se brinut koliko si potršio prometa :slight_smile:

Koristim NetMeter
http://www.metal-machine.de/readerror/

Bez obzira što piše na gornjem linku, dobro me služi.
Upozorava me pri mogućnosti da prekoračim limit.

BTW imam 15 GB mjesečno, ponekad to prekoračim, ali i mi je dalje jeftinije nego da uzmem flat.

BTW2 ovaj mjesec mi je račun za Internet 0,00 kn.
Na računu piše "Na dan 31.03.2011 stanje po prethodnim računima iznosi 500,00 kn u Vašu korist."
Nemam pojma otkud to???

[quote=“gambo”]
BTW2 ovaj mjesec mi je račun za Internet 0,00 kn.
Na računu piše "Na dan 31.03.2011 stanje po prethodnim računima iznosi 500,00 kn u Vašu korist."
Nemam pojma otkud to???[/quote]

Biće od Tserega lol

To i ja mislim. :smiley:
Nikad nisam primijetio neka odstupanja u ukupnom računu ili nepravilnosti u obračunu, pa nemam pojma otkud su mogli izvući tih 500,00 kuna.
I pazi sad, točno 500,00 kuna, ni lipe manje, ni lipe više.
Neću se žaliti. :smiley:

Vidiš, vidiš…

Ja nisam dobio obavijest od T-Coma da sam za duplo prekoračio potrošnju. A definitvno je duplo veća od prosjeka tromjesečja.

Koristio sam i Iskon i Optimu i jedino mi se kod T-Coma nikada nije desilo da sam ostao bez Interneta. Uvijek radi jednako brzo i radi uvijek. I zbog tih par kuna više ne želim eksperimentirati.

Inače, kada god mi na vrata banu ovi iz H2 ili me zovu iz Iskona, imam super foru koju im prodam.

Obavijestim ih da imam ISDN, pa ih pitam mogu li mi to osigurati. Što ih redovito zaustavi. Tu i tamo mi neki naivac pokuša prodati IP-telefoniju kao “bolju tehnologiju” (što je popišani Skype umotan u istu cijenu kao nešto što uvijek radi i ima izvrsnu kvalitetu), na što ga zaskočim tvrdnjom da ako se moram odreći ISDN-na, to znači da se vraćam na POTS. Pitam jesam li u pravu. To ih još 90 % eleminira, jer im nitko prilikom pranja mozga nije rekao za POTS. Ako se iz tog pokušaju izmuljati, onda ih pitam da li znaju što POTS znači - Plain Old Telephone Service, za razliku od ISDN-a - Integrated Services Digital Network. Pa ih pitam naivno da mi objasne kako “plain old telephone” može biti bolji od moje digitalne, integrirane mreže. :slight_smile:

A sada su moj ulaz izabrali za eksperimentalno uvođenje optike. Što će najvjerojatnije uzrokovati da ću imati ispade svako toliko. No živo me zanima kako bi reagirali iz H2 kada ih zatražim da želim zadržati ISDN, ali na optici.

Preporučam
http://www.maxmetar.net/
Startaš ga po potrebi i imaš detaljnu statistiku i grafove :wink:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja