Je li ovo prevara ili ne?

Hello,

We want “Sponsored_ads” on your Facebook page, you will be paid $1600 per day, if you’re interested or for more details kindly reply us.

Kind Regards

i nakon toga invite nakon razmjene par e-mailova
You’ve been given access to Boredpanda Advertisements.
Facebook team has given you access to Boredpanda Advertisements’s business on Facebook so that you can help with their Pages, ad accounts and the people who work on them.

ovo smo dobili od nekog bored panda e-maila. Odgovorili smo čisto iz pristojnosti. Je li ovo neka prevara ili ne ?

stranica je boredpanda.com

Jeste, isto sam dobijao godinama isti tekst. A samo za to boredpanda provjeri jel tacan bas mail.

[email protected]

Fenomenalan mejl. Pošalji im broj bankovnog računa. Not.

Ako firma nema impresum stranu, ne zamarajte se istom.
Pogotovu još sa gmail, hotmail adresama.

Rule of thumb: domena je provjerljiva; impressum strana postoji; ostali dokazi poput zvaničnih podataka na wikipedia stranici (poslovanje i količina obrnute love za prethodne periode npr.); poslovni mejl je adresiran na domenu. Ni ovo sve ne garantuje da vas neko neće okrenuti, al’ bez ovog vrlo moguće da upravo 'oće.

Kakav crni gmail, uozbiljite se malo.

gmail nije pravilo. poslujem u Hrvatskoj s domaćim ljudima s gmail adresama. Nije to mjerilo ničega (u ovom slučaju jest, ali nije svaki put)

Ja u klin ti u ploču.

Gmail, hotmail, yahoo (i ostali) nije primjeren način poslovne komunikacije.

Gmail adresa nije mjerilo, ali profesionalnost nalaže da se ima email adresa na domeni.

Druga stvar je , ako firma nema svoj web, pa im treba neka email adresa.

Boredpanda salje sa gmail account-a :smiley: Skoro pa isto da PayPal salje mail sa [email protected] i trazi pristup tvom nalogu …

5 Likeova

Ako imaju svoju web stranicu (domenu) onda taj gmail govori o tome koliko su ozbiljni, NISU.

Daj uozbiljite se, nema tog besplatnog novca…

1 Like

Dovoljno je 1600$ per day da znas da je isto ko da si naslijedio od strica iz afrike 2.000.000 $.

Ali eto kontam sa maila @boredpanda.com :rofl:

To samo znaci da ‘domaci ljudi’ s kojima poslujes nisu niti poslovni niti ozbiljni.

2 Likeova

Ignoriraj taj mail i sve slične ponude. To je trik da ti ukradu tvoj account, ti im daš pristup i na kraju ti preuzmu administraciju nad fb page-em.

vidim svi su prepametni pa od obicnog pitanja je li prevara ili ne stvoriše filozofiju (geek forum s razlogom definitivno)

pretpostavio sam da je prevara i sam, ali postavio sam ovdje pitanje tako da se baš jave ljudi ako su ovo dobivali i ako netko ubuduće bude dobivao da odmah zna.

Po pitanju gmaila i ozbiljnosti u Hrvatskoj - vidim da živite u oblacima. Radim u news nichi i šaljem sve s “profesionalnog e-maila” (kao što i vi radite) i uglavnom klijenti koji se oglašavaju su mali poduzetnici, uspješni u svojim branšama i 90% ih ima gmail, pa čak i računovođe s kojima radimo pa nadalje. (Dakle ne pričam o Paypalu i Bored Pandi, facebooku i sličnima nego o HRVATSKOJ)

Oflajn biznisima je “dozvoljeno” da imaju gmail, niko nece zameriti stolaru sto ima gmail, ali online biznisi su nesto drugo. I ja koristim za neke servise gmail zbog nekih internih problema, ali bez obzira koji su razlozi, korisnike to ne zanima i deluje manje profesionalno

3 Likeova