Jedan veliki članak ili više malih?

Zanima me dal je radi SEO-a bolje stavljati članke kao jedan od 3000 riječi sa više h2 tagova ili ga lomiti u 5-6 maniih članaka. Radi se o tome da mi na stranici vizualno bolje izgleda ako bi se radilo samo o jednom velikom članku a ne mnogo malih iako pretpostavljam da bi za google bila bolja ova opcija s manjim člancima. hvala

Ja bih uvek birao jedan veliki, detaljan tekst koji pokriva sve bitno o čemu pišeš.

Ja bi radije više malih, pokriješ više naslova sa njima i više stranica imaš. Google kaže da radimo sajt za korisnike a sumnjam da su korisnici oduševljeni kada vide ogromne tekstove. Napravi više malih i stavi veliki next gumb na dnu za one koji žele čitati dalje, dobit ćeš više pagevewsa, učitati će ti se više različitih oglasa.

Razliciti pristupi ovisno i od situacije. Recimo, kod mene najbolje kotiraju dugacki clanci ali oni imaju i visok bounce. Kratki clanci se teze pronalaze ali mi daju bolje ponasanje korisnika. Google voli da se prilagodimo korisniku, ali nekada trazi da idemo drugim putem ( da se uvlacimo robotima) i na taj nacin privucemo posjetu.

Ne znam sta je bolje zapravo. Vidio sam da neki sajtovi dobro kotiraju sa kratkim clancima, ali pored clanka imaju hrpu internih linkova na slicne teme/katrgorije pa je zapravo svaki page pokriven sa jos dosta dodatnog teksta sa linkovima.

Negdje sam citala da vecina clanaka na 1. str Googla su dugacki clanci sa preko 1000 rijeci. Cini se da Google preferira dugacke clanke. Mozda mozes napravit tipa 3 clanka po 1000 rijeci?

slažem se sa bugijem, još bih nadodao da ćeš s ovim smanjiti bounce rate…

Manji clanci pokriju vise kljucnih rijeci.

Ako pravis landing page za neki proizvod onda je bolje jedna(Istok tako kaze).

Radi se o kategoriji u kojoj bi imao oko 30 razlicitih drzava postavljenih u megamenu i svaka bi bila page koji bi opisao tu drzavu od valute i stanovnistva do gradova,turizma i ponude u njima…morat cu jos razmislit i isprobat obadvije opcije pa ce vizual vjerovatno presudit,hvala na savjetima


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact