Jedna sql baza za dvije razlicite PHP skripte

Pozdrav svima, naime imam jedno pitanje za nekog tko ima iskustva s situacijom u kojoj bih se mogao uskoro naci.
Dakle koristim jednu bazu podataka gdje su mi svi korisnici jedne stranice, stranica je php, i sad htio bih kupiti neki php forum i htio bih povezati glavnu bazu podataka s novom na kojoj bi forum bio.

Da malo jasnije pojasnim, htio bih da se korisnici koji su registrirani na glavnoj stranici, netrebaju registrirati ponovno na forum.
Ima tko kakavih iskustava ? Jeli to moguce ?

Hvala

Odradivo je, npr. klix.ba je povezao sve u jedan profil - komentare ispod vijesti i phpBB forum.

Znaci odradivo je, ali to bas i nije tako lagan posao :sunglasses:

Moguće i to na par načina ali pošto vidim da postavljaš to pitanje znači nemaš potrebno znanje za takvo nešto. Ovako s vrha glave najjednostavnij način bi bio 2 baze i da u drugu ubacis username/password iz prve i registraciju napravis da sprema u obje baze. Najbolji način bi bio da sve columns iz prve ubacis u bazu foruma i prebacis podatke.

1 Like

tako nekako, ja bih promijenio nazive tabela ali bi se jedna scripta morala mijenjati, bilo stara ili nova

recimo ako ti je u postojecoj bazi tabela korisnika wp_users a u novoj ta tabela nosi naziv phpbb_users onda ovu staru preimenuj u phpbb_users i promijeni wordpress podesavanja da je prefiks baze phpbb_ … ovo lupam oko primjera sa wordpressom

ako je tabela korisnika postojece baze cms_korisnici a phpbb koristi phpbb_users onda preimenuj prvu tabelu u phpbb_users i staru scriptu treba podesiti da koristi tu tabelu a nova phpbb scripta ce automatski vući tu tabelu

ja bih tako nekako trazio rjesenje ako je izvodljivo

1 Like

Hvala vam na odgovorima, da istina je nemam previse znanja oko toga, ali nikad nije kasno za nauciti nesto novo, a i interesira me. Igrat cu se sljedecih par dana na testnoj domeni sa svime time.
Ukoliko ima jos neki savjet bio bih zahvalan :slight_smile:

Obrati pozornost i na koji nacin se lozinka korisnika kriptira, moguce je da je drukcije.

2 Likeova

Bolje to radvojiti.
Razmili o jednom updejtu foruma, i sve će ti biti jasno.

Mora biti bolje riješenje.

Imaš mysql-aša po Balkanu koji ti to mogu odraditi… Znam iz iskustva da je najteze objasniti im sta uopste zelis :slight_smile:

No, a prema ovome što gore piše to je par sati posla ako, osim ako klijent ne traži zapravo nešto kompleksnije.
Ovo gore je povuci i prikaži.

Kad radi to je to.

2 Likeova

Hvala vam ljudi, najmanji je problem platiti nekoga, ali eto mene to sve interesira i lagano sve radim kad imam vremena. Ovo nije jako hitno vec je neki projetk za skoriju buducnost.
Sutra cu se lagano bacit na taj posao, koliko sam ja shvatio najjednostavnije je napraviti dvije baze te iz jedne baze kopirati korisnike i lozinke u drugu bazu te nakon toga podesiti da se sve sprema istovremeno u dvije baze.
Ukoliko mi to sve uspije rado cu napisati i objaviti ovdje tutorial kako sam ja radio, te takodjer ako ne uspije javit cu da su problemi pa me mozda spasi neki ekspert, a zadnja opcija je platiti nekog tko se razumije.

Hvala vam jos jednom

Ajde ovako iz glave, ako griješim neka me netko ispravi…
Imaš dvije tablice/baze s korisnicima, pogledaš koje ti stvari trebaju u skriptiama (Ime/Prezime/Nadimak ili nešto četvrto?), te prilikom ulogiravanja kada ti gleda u bazu postaviš da gleda i u drugu bazu s gotovo istim kodom ali različitim imenom tablice. Kaj ne?

Ja jos nisam rijesio. Na savjet nekih pokusat cu spojiti obje php skripte u jednu bazu.
Dakle, dok instaliram sporednu skriptu instaliram ju na postojecu bazu koja je od glavne stranice, zadrzim podatke koji su bitni i to bi kao trebalo funkcionirati, posto mi kao skripte mogu raditi tako. Eh sad zbog nekog svojeg straha napravit cu to na testnoj stranici pa cu vidjeti dali funkcionira, ako funkcionira postavit cu tako pa cemo vidjeti dokle ce funkcionirati.
Dosta jos oko toga citam, ima dosta stvari na koje treba paziti, a kad nadjem nacin napisati cu :slight_smile:

Ako spojiš da koriste istu bazu, no ne diraš skripte, pozive vbarijabli, sumnjam da će raditi.

Zar ne bi bilo jednostavnije da napaviš provjeru u session ako je ulogiran na stranicu kada klikne na link forum, ili kada se učitava forum, i ako ga nema u bazi s emailom skripta registrira korisnika na forum.

Ako je email korisnika u tablici čekiraš SQL, postavi mu session za forum loggedin.
To bi trebalo radit barem odokativno. Nemam ideja.

A stranica je custom PHP, ili neki CMS?

CMS je
Probat cu i ovu metodu koju si napisao, za sada rucno prebacim sve korisnike s jedne skripte na drugu, ali radim na tome da se sve poveze isprobao sam par metoda no uvijek se dogodi neka pogreska.
Hvala puno svima na savjetima i sugestijama :slight_smile: