Jedno malo neuobicajno pitanje - kak sakrit sajt od pretrazivaca?

Dakle zanima me cisto informativno, kako se u biti moze sakriti sajt sa recimo (primjer samo) intergriranim forumom u svrhu nekog manjeg internog community bez da ga trazilice mogu pronaci i da li je takvo sto uopce izvedivo?

[list][:2pype6le]noindex[/:m:2pype6le]
[:2pype6le]noarchive
[/
:m:2pype6le][/list:u:2pype6le]

Meta noindex ga nece sakriti odnosno Google ce ga svejedno indexirati samo ga ne smije prikazati u rezultatima pretrage skupa sa snippetom (prikaze ga samo sa titleom i URL-om). Moras napraviti robots.txt disallow.

Za vise informacija o razlici izmedu meta noindex i robots.txt disallow -

Svi podforumi na ovom forumu koji su označeni kao privatni nisu niti fizički dostupni tražilicama. Pauk prati link prema temi, ali aplikacija foruma, pošto nema informaciju o sjednici, odn. prijavljenom korisniku, posluži odbijenicu.

Jednostavno učini forum privatnim. Sam site, ako si ga radio CMS-om, bi morao također moći učiniti privatnim na sličan način (tj. odgovarajuće ili sve članke vidljive samo prijavljenim članovima).

Konačno, možeš cijelu domenu staviti pod standardnu HTTP autentifikaciju (.htpasswd), ali će to zahtijevati ponešto ručnog editiranja - no moguće da postoje i neki programi kojima bi se potrebne datoteke mogle ažurirati malo lakše.

Bez obzira na ove mjere, tehnički je ispravno da u svakom slučaju koristiš elemente koji su ti navedeni gore.

Linkovi su stariji pa je lako moguće da ovo više ne vrijedi, ali zanimljivo je

Prema
http://palma-seo.com/comment/reply/9

A prema

[quote=""]So based on a sample size of one page, it looks like search engines handle the “noindex” meta tag:

  • Google doesn’t show the page in any way
  • Ask doesn’t show the page in any way
  • MSN shows a url reference and Cached link, but no snippet. Clicking the cached link doesn’t return anything.
  • Yahoo! shows a url reference and Cached link, but no snippet. Clicking on the cached link returns the cached page.[/quote]

To mi se čini kao najbolje rješenje.

To je vrlo jednostavo. Ovdje
http://www.webmajstori.net/clanci/web-hosting/zastita-direktorija-passwordom/109/
su detaljne upute.
(izrada .htpasswda ne radi, ali nije teško izguglati
http://www.google.hr/search?q=htpasswd+generator
)

Sto se toga tice, gambo je u pravu, moj link se tice JEDINO googlea a ostali search engine-i mogu gledati na stvar drugacije. Izvuko sam podatke iz Google-ovih sluzbenih izvora i trenutno kako stvari stoje je da rebots.txt disallow ne dozvoljava indexiranje uopce, odnosno Google u tom slucaju ni ne zna jel na tom URL-u postoji meta noindex ili ne.

Naravno, sve ovisi što on zapravo želi. Ako, primjerice, želi da forum i stranice ne budu privatni, već normalno vidljivi i anonimnim posjetiteljima, samo da budu zakriveni od indeksiranja od strane tražilica, onda jedino može koristiti ovo što su opisali tstankovic i w00t. U slučaju da ga brinu zlonamjerni pauci (pauci koji ignoriraju robots.txt naputke), onda može pristup stranicama ograditi s CAPTCHA-om. Bilo kojem URL-u unutar stranice se može pristupiti samo ako je otvorena sjednica, a sjednica se otvara tek nakon što je pravilno prepisan CAPTCHA-kôd (ili sličan pristup). Na žalost, sumnjam da postoje neka off-the-shelf rješenja za ovakav pristup, makar nije naodmet pogledati malo tržište plug-inova za CMS/forum koji se koristi.

Hvala vam svima na odgovorima, uglavnom sam dobio odgovor na sve sto me je zanimalo pa cak i vise : )


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja