Jednostavan Joomla web shop (komponenta Simplecaddy)

Ako je nekom potreban manji web shop s jednom valautom i jednostavnom komponentom koja radi na svim verzijama Joomle (i na 2.5) komponenta SimpleCaddy je odlična i besplatna.
Funkcionira tako da se u postojeći sadržaj-artikle doda kod-šifra proizvoda.
Komponenta je puno jednostavnija od Virtuemart-a no ima i manje opcija.
Znači ima mogućnost naplate preko Paypala ili narudžba poštom, šalje mail na određenu adresu, jedna valuta, mogućnost više kategorija, praćenje količina i još par opcija.
Meni se svidjela zbog toga što za manje trgovinice mogu kreirati stranice s opisima i slikama i samo jednostavno ubacim šifru artikla u stranicu.
Mana komponente jest- nije višejezična.
primjer: ribolovni plovci

Virutemart je problem zivi i tesko je ukomponovat…
Inace da nisam poceo snjom davno bih pokusao s tim :confused:

Virtuemart je robustan sustav s pregršt opcija, no u slučajevima gdje nije potrebno više valuta i višejezičnost komponenta simplecaddy mi savršeno odgovoara. Par projekata (davno) sam radio u Virtuemartu i uglavnom nisam imao potrebu za svim tim silnim opcijama, također i prikaz proizvoda je kompliciraniji no to mogu riješiti dodatne komponente što na kraju rezultira kompliciranjem cijele situacije.

Virtuemart takodje ima nekad problema s Media Files, odnosno kada prebacujes slike neke ti uopste ne prepozna

A moj problem s virtuemart nikako da rijesim
http://www.webmajstori.net/forum/tema/37231-Virtuemart2-i-promjena-polozaja-Product-description-Polja

Uskoro ću završiti cijeli prijevod komponente Simplecaddy pa ju šaljem autoru komponente tako da će biti i na Hrvatskom (ako već neko nije preveo :).