Jeli moguce praviti skrivene indeksirane naslove posta?

Tematika sajta: svemir
Skriveni naslov posta koji ljudi nikako nemogu naci na sajtu: Krave lete po marsu
Taj naslov posta google indeksira, i kada covjek vidit na googlu taj naslov klikne, ali ne odvede ga na taj post nego na pocetnu stranicu na kojoj je taj navodni post tipa svemir.org (bezveze).

Jeli ovakvo sto moguce napraviti?

Dodaj stranicu www.tvojsajt.com/krave-lete i redirektaj na početnu…

Hoce li google indeksirati takvu stranicu?

Mislim da nece, tebi treba cloacking. Odnosno, google moras slat na tu stranicu i tamo mu pokazat sto vec mu treba, a pravog korisnika redirektas na pocetnu. To je potrebna neka scripta da to sve odradi i to je u biti ilegalno, jer time zavaravas Google spidere.

A kad te google uhvati onda ide ban na cijeli site.

1 Like

nista onda.

A za propagiranje takvih ideja ide ban i na ovom Forumu. :blush:
Šalim se, :smile: no ipak, nije mudro a ni korisno niti razmišljati o tome. :o:

Neznam zasto bi isao ban na forumu?

Jel Google kupio forum?

Ovo sto sam rekao je ilegalno u Googleu, po zakonu je to sve dozvoljeno, pa tko kaze da ja nemogu servirat razlicit sadrzaj razlicitim ljudima. Puno puta sam naletio na video koji kaze da u mojoj zemlji se ne prikazuje, to je ejdna vrsta cloackanja videa, gdje se on prikazuje samo odredjenim ljudima, a drugima ne.

Druga stvar je kad site ima vise jezika, pa se redirekta korisnik po jeziku.

Tko kaze da svi sitevi vole Google Spidere?
Postoje sitevi koji su zatvoreni za Google, privatni neki networki gdje Google spidera ili blokiraju ili ga tornjaju na neku pornjavu… Ovisi kako se webmaster postavio (osobno bi ga slao na pornjavu, cccc)

Po običaju čitaš na preskoke. :smile:

P.S. Uglavnom sam podržao tvoj gornji post. Nema tu puno priče. :o:

Ma procitao sam ja sve, nema problema, samo sam htio razjasniti da CroLog ne odustane tako lako… Mada mi se cini da se bolje u to ne upusta.
A i forum je jedno vrijeme cloackao linkove ako se ne varam.

Nikad nisam nesto “ilegalno” radio, ali vidim hrpa stranica koja imaju sada da ne spominjam gdje neke stvari za neku tematiku koje jos nisu uzasle i stoje im te stvari u navigaciji iako klikom na njih nema nista, ja sam htio to zaobici da ne pravim hrpu nepotrebnih stvari gdje link ne vodi nigdje, ali bih htio imati to na sajtu ali kada tata google to ne voli onda nista.

Mozda da bolje objasnis sto zelis postici?

Ako nezelis da spider to iudneksira stavis noindex i bok i nofollow. A ako zelis da indeksira a nezelis trosit juice na njgea onda stavis nofollow samo.

Recimo da Ronaldo prelazi u Dinamo, zna se da ide u Dinamo, ali neka nikakvih konkretnih vijesti. Sada da ja budem medu prvima ja bih napisao mojsajt.com/ronaldo-ide-u-dinamo ali naravno da tamo nece biti nista jer nema nikakvih konkretnih vijesti. Sada sto sam rekao da “indeksira” je ako netko napise ronaldo dinamo da mu izade link na moj sajt mojsajt.com/ronaldo-ide-u-dinamo ali naravno tamo nista nema pa onda lako uradim redirect na pocetnu mojsajt.com

Ti bi nekako izveo sljedeće; napisati postove, uraditi fetch i nakon što su indexirani da ih obrišeš i umjesto da prirodno idu na 404 ti bi uradio redirect na index?

Možeš tako, ručno… Ali je to manipuliranje u svakom slučaju što Google ne voli. Ne kužim što ćeš dobiti s tim, osim što pretpostavljaš da bi možda bio na vrhu kada se vijest stvarno i dogodi pa da objaviš post na taj link. Ništa ti ne garantira da će do toga doći, a sa druge strane vjerojatno bi imao problema sa svemoćnim …