Jeste li rastrgani izmedju projekata/ideja?

Jeste li rastrgani izmedju ideja/projekata? Ja cim procitam da neko zaradjuje toliko i toliko mislim kada napraviti to isto ili slicno pa sam tako kretao sa blogom o receptima, zdravoj ishrani, vjezbama, flash igricama, adult sajtovima, fb stranicama, yt kanalima… Kakvo je stanje kod vas? Vise puta sam dobio savjet da sam previse rastrkam i da previse toga zelim da radim umjesto da se fokusiram na jedno i to onda izguram.

Dobro su ti savjetovali, samo što pametan savjet u teoriji nije uvijek lako primjeniti u praksi.

Hm…da. Mozda sam trebao da postavim pitanje koliko je ko (za)napustio projekata/ideja…

Logično je da treba da razmišljaš o projektu koji radiš, a velika je greška kada razmišljaš o novcu koji neko zarađuje pa kreneš njegovim stopama misleći da ćeš uspeti, a onda naletiš na neki drugi projekat gde je opet zarada velika i kreneš, a na pola put od prvog projekta ti kreneš na drugi i tako u krug, svaki projekat započneš pa te umori to silno prelaženje i traženje idealnog šta ti odgovara do postizanja cilja.

Najbolje je da se fokusiraš na jednu temu/projekat, a sve dodatno ima da ti oteža posao realizacije, kada vidiš da si ispucao sve adute na tom prvom projektu nemoj ići odmah na drugi, nego počni da analiziraš greške tj. šta je problem sa uspehom tog projekta, šta nisi uspeo da pogodiš, a onda na drugom projektu gledaj da to ispraviš.

One fora tipa “Zaradio sam XXXXX mesec dana” i slično što se piše to možda jeste negde istina, ali kada kreneš tek vidiš da od te istine nema ništa sve dok ne upotrebiš druge metode…

Ko god ti je dao savet pogodio je pravo u centar :smiley:

1 Like

Nemoj se povoditi za tuđim zaradama. Neka ti daju motiv da razvijaš svoje ideje i svoje projekte. Poznat je Teslin citat (nešto slično): Nije mi žao što su ukrali moje ideje, žao mi je što nemaju svoje.