Jomla - jomsocial

Prema naslovu reklo bi se da ovaj post ne pripada vom forumu. Ipak pripada. Problem ke malo komplikoan za objasniti, ali pokušat ću …

Koristim Joomla CMS i Jomsocial komponentu na sajtu. Imam problem sa stranicom PROFIL, jer mi se nalazi prazan prostor ispod slike profila. To možete pogledati na

ovom linku

USERNAME: webmajstori
PASS: webmajstori

Da napomenem da koristim default temlates za JOMSOCIAL. Malo sam ga preuredio, da se uklapa u enterijer sajta.

Zarovio sam se u code i shvatio da je fajl /components/com_community/templates/default/profile.header.php vezan za ovu stranicu, kao i CSS fajl /components/com_community/templates/default/css/style.css

Evo prikačit ću i ova dva fajla zapakovana u ZIP. Pa ako neko zna i voljan je da uradi prepravku, jer sam ja sve pokušao ali nisam uspio riješiti problem.

Unaprijed hvala!

Mozes mi samo reci odakle si downloadovao komponentu Joomsocial?

imao sam sličan problem, koji se dešavao samou Firefoxu. Ako je i kod tebe to problem onda je definitivno problem s css-om (čitavu formu mi odgura skroz desno pod neki drugi sloj tako da je nevidljiva).

Nisam ga platio, ako na to misliš. Pitao bih onda na forumu JOMSOCIAL … ali nadam se da ću ovdje uspjeti naći odgovor.

Ima li neko da zna i da hoće pomoći?

Vjerovatno jeste CSS … ali sam gledao i nemogu da skužim koji dio koda trebam promjeniti. Pa sam zato u atachmentu polsao dva fajla koji su vezani uz ovo.

Ali jos se niko nije javio. Vjerovatno je problem kompeksan ili ja nisam dobro objasnio?

Stavio sam u fajl CSS koda:
body #community-wrap div.profile-info { float:left; margin:0 0 0 20px; width:400px; }

Uradio sam tako i ovaj dio sa osnovnim informacijama profila je otisao odmah uz avatar (sliku profila) sa desne strane, ali mi je opet dole ispod ostao prazan prostor.

Imam utisak da je postavljen nekako u CSS tako da je vezan uz ovaj dio koji se nalazi sa desne strane, ali ja neznam kako da to riješim.

Dajte, hoče li neko odgovoriti? Ima li neko da zna i hoče da pomogne.?


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja