Joomla formular

Zanima me ima li gdje komponenta sa formularima koji bi imali klasične opcije (radio button, check, text…) s tim da svaki korisnik koji je ispuni dobije opciju downloada formulara kojeg je ispunio ili da dobije rezultate na svoj mail (pdf, excel… ili neki drugi format)?

zna li itko? ne mora biti joomlina komponenta, može i nešto drugo, smislit ću način kako implementirati u nju :slight_smile:

može i obični php ili neki javascript kombinacija, samo da nudi opciju da si korisnik nakon ispunjavanja može downloadati dokument u pdf-u ili nekoj drugoj extenziji

a da odes na joomla extension stranicu?

za izradu toga u php-u trebat ces koristiti neku pdf klasu, imas ih nekoliko dobrih open source projekata…

vjerovatno sam bio na joomlinoj stranici, pa nisam našao ništa toliko korisno.

stvar je u tome što njihove komponente imaju opciju spremanja, koje vidi samo administrator (i on ih može exportirati), a meni treba da ih vidi samo korisnik (eventualno administrator) koji je ispunjavao formular.

svaki korisnik vidi i downloada samo svoje formulare (ostali korisnici ne mogu vidjeti)

ako imaš kakav prijedlog, slobodno predloži :slight_smile:

Zend_Pdf, ja sam nedavno napravio slično za export proizvoda i wishliste u magentu.
Iako postoji open source projekti gdje se i čitav html navodno može pretvoriti u PHP, ovo je dosta mali library jer se može išćupati iz Zend.

[quote=“kumbaya”]
stvar je u tome što njihove komponente imaju opciju spremanja, koje vidi samo administrator (i on ih može exportirati), a meni treba da ih vidi samo korisnik (eventualno administrator) koji je ispunjavao formular. [/quote]

Mislim da od 1.7 Joomla ima tako močan ACL (ilit tko što može raditi/vidjeti) da se na razini svakog modula, komponente ili plugina, mogu odrediti prava korisnika.
Ako napraviš recimo svoju komponentu za forumular možeš odrediti tko ima pravo raditi sa tim dijelom koda. E sad to bi trebalo raditi u teoriji a koliko je lako to primjeniti to je pitanje.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja