Joomla linkovi

Imam templejt u kojem želim napravit linkove. U Main menu sa lijeve strane postoji nekoliko linkova, ali očito nisu podešeni. Zanima me kako mogu povezat da kad se klikne na jedan od njih, da se sadržaj prikaže u centralnom dijelu ?

Isprika ako tema postoji …

hm nadam se da je joomla 1.5 u pitanju, da bi napravio ispravan link blaaa, da bi sadržaj prikazao tamo gdje hoćeš moraš imati templates koji će prikazivati onako kako ti treba ili ako želiš ispravan link kreiraš ga u izbornik koji hoćeš, taj izbornik prikazuješ preko administracije modula- menu- lokacija menu.
Sadržaj se uvjek prikazuje na mjestu gdje je određeno predloškom, menu možeš postaviti da prikazuje na razne pozicije modula.
Mal bi trebao prostudirati neke od tutorijala za upotrebu CMS-a u ovom slučaju Joomla (imaš ih i na hrvatskom jeziku)

[quote=“mikibm”]hm nadam se da je joomla 1.5 u pitanju, da bi napravio ispravan link blaaa, da bi sadržaj prikazao tamo gdje hoćeš moraš imati templates koji će prikazivati onako kako ti treba ili ako želiš ispravan link kreiraš ga u izbornik koji hoćeš, taj izbornik prikazuješ preko administracije modula- menu- lokacija menu.
Sadržaj se uvjek prikazuje na mjestu gdje je određeno predloškom, menu možeš postaviti da prikazuje na razne pozicije modula.
Mal bi trebao prostudirati neke od tutorijala za upotrebu CMS-a u ovom slučaju Joomla (imaš ih i na hrvatskom jeziku)[/quote]

Da, Joomla 1.5. imam tutorijal, al nije na hrv već sr i nema o linkovima ništa. ako znaš ti za neki dobar link, slobodno stavi … :slight_smile: ovo vrijedi i za ostale webmajstore dakako …
anyway thnx!

nisam te dobro razumio, želiš externu neku stranicu prikazati u centru tvoje to moš’ preko moduli-novi modul-wrapper, te kreiraš link u menu koji hoćeš ka modulu wrapper. Ako želiš ‘popraviti’ promjeniti linkove u postojećem meniju odabereš link u menu i promjena tipa, hm

ne, želim samo kad kreiram u np. Main meniju link i npr. neki članak i da se taj članak prikaže u centralnom dijelu sajta kad kliknem na taj link … jer već posoje defaultni linkovi u Main i ddrugim Menu-ima, al ne vode nikud … kada kliknem na neki od tih linkova, dobijem Error 404 & Object not found!

hm prvo kreiraš članak, pa ideš na menu (postojeći ili napraviš novi) ideš na NOVO, odabereš kako hoćeš da ti se prikazuje članak , odabereš članak koji hoćeš, i to je to.
Osim ako si ‘aktivirao’ SEO opcije u konfiguraciji a nisi preimenovao htaccess.txt u .htaccess , pa ti pravi probleme s linkovima?!

[quote=“mikibm”]hm prvo kreiraš članak, pa ideš na menu (postojeći ili napraviš novi) ideš na NOVO, odabereš kako hoćeš da ti se prikazuje članak , odabereš članak koji hoćeš, i to je to.
Osim ako si ‘aktivirao’ SEO opcije u konfiguraciji a nisi preimenovao htaccess.txt u .htaccess , pa ti pravi probleme s linkovima?![/quote]

da, mislim da je ovo zadnje … javim se kad provjerim …

da. sada sam isključio optimizaciju za tražilice i linkovi sad rade, ali me zanima zašto mi kad kliknem na jedan od tih linkova za članke, prikaže članak u sredini, ali sakrije module koji su na desnoj strani, tj. njih nestane …

nemoj isključivati te opcije nego ih podesi da rade! inače radiš bez učinka :slight_smile:
To što ti ne prikazuje neke menije ili module ti je zadano u administraciji modula odabereš modul i zadaš na kojim stranicama da se prikazuje i na kojoj poziciji.
Također važi i za menije - svaki meni koji kreiraš automatski se kreira i modul za prikazivanje tog menija (s imenom menija) a samim tim ga (menu) možeš objaviti iliti postaviti gdje želiš.
Da ti proradi seo u root-u imaš fajl koji se zove htaccess.txt. Njega jednostavno preko ftp menadžera ili c panel file manager-a preimenuješ u .htaccess (znači htaccess.txt > .htaccess)


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja