Joomla: Naslovna stranica - razmak i prva vijest

Sada imam layout sa jednim stupcem u koji punim vijesti. Posto je dnevno dosta clanaka, htio bih staviti layout u 2 kolone. To sam napravio (u komponenti ‘Naslovnica’, ne ‘Blog’), te imam dva problema.

  1. Na naslovnoj stranici uopce nema razmaka između 2 kolone vijesti (kod Blog sam uspio rijesiti, ali mi bas treba za naslovnicu rjesenje).

  2. Kako dobiti da je prva vijest izdvojena (dakle, stavim 1 vodeca), ali da je sa vecim fontom i vecom slikom, te kada dođe nova vijest, ova stara ide u donji red (gdje su 2 kolone), automatski smanji font i sliku kako bi bila kao ostale.

Da li je moguce to izvesti?

Ajde pošalji mi url ako ne radiš lokalno. Ako radiš lokalno pošalji mi scrshoot pa ću sutra uvečer vidjet što se da napravit. Prije ne mogu. Za to što trebaš MORAŠ koristiti blog format naslovnice.
Što se tiče pitanja broj 2, predlažem ti neki od modula koje možeš naći na
http://extensions.joomla.org/extensions/news-display

Sve ovisi kakav template koristiš. Vezano za veći font, to ćeš morati rješiti u CSS-u. Znaš ono, h1,h2,h3…tipografija.

[quote=“renato100”]Ajde pošalji mi url ako ne radiš lokalno. Ako radiš lokalno pošalji mi scrshoot pa ću sutra uvečer vidjet što se da napravit. Prije ne mogu. Za to što trebaš MORAŠ koristiti blog format naslovnice.
Što se tiče pitanja broj 2, predlažem ti neki od modula koje možeš naći na
http://extensions.joomla.org/extensions/news-display

Sve ovisi kakav template koristiš. Vezano za veći font, to ćeš morati rješiti u CSS-u. Znaš ono, h1,h2,h3…tipografija.[/quote]

Prvu stvar sam uspio rijesiti ovako:

table.blog td {
padding:1px 10px 1px 1px;
}

Pa onda podešavaš kak ispadne dobro :slight_smile:

A drugi dio, koristim Joomlu 1.0.15, tak da nema bas preveliki izbor modula, a i to podesavanje h1, h2, h3… to sve onda uzimaju i ‘ostale’ vijesti ispod te naslovne, tako da nisam siguran da je to rjesenje.

Uglavnom, mislim da cu ostaviti ovako kako je, a ako bude sto, javim se :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja