još jedna prevara?

evo pogledajte ovo

http://www.smsone.info/signup.php

ako dobro razumijem ovo sitnim fontom piše da se naplaćuje svaka primljena poruka

[quote=“grrr”]
ako dobro razumijem ovo sitnim fontom piše da se naplaćuje svaka primljena poruka[/quote]
Cijena primljene poruke iznosi 3,99 kn/SMS

[b][B]Servis je dostupan na
http://www.smsone.info
preko web-a ili wap-a. WAP/GPRS promet plaća se prema cjeniku operatera. Cijena primljene poruke iznosi 3,99 kn/SMS, max. 20 poruka mjesečno. Ukoliko imate dodatnih pitanja, molimo Vas da kontaktirate korisničku podršku putem emaila info100free@gmail.com ili na broj 01/6191935.

Za deaktivaciju ovog servisa, pošaljite FREE STOP ili STOP na 86830.
Ovim putem pristajem primati besplatne reklamne poruke o novim uslugama koje pruža IBP d.o.o. na svim kratkim kodovima i web stranicama putem besplatnih reklamnih SMS poruka.[/b][/B]

Stavio sam upitnik u naziv teme, jer se ne radi niti o kakvoj prijevari.

Ukoliko si posvetio stranicama dužnu pažnju, lako je za vidjeti:

 1. Na navedenoj stranici je jasno napisano da se usluga naplaćuje.

 2. Po mome sudu, veličina slova kojima je dana ta informacija u vrijeme pisanja ovog posta je posve disproporcionalna veličini slova kojima je usluga obilježena kao besplatna (FREE 100), ali to obilježje niti ne inputira da je usluga posve besplatna, već da je samo 100 nečega besplatno.

 3. Sasvim prikladnom veličinom slova je dan link na opće uvjete poslovanja: ovi uvjeti su lako dostupni, jasno označeni, na istom mjestu kao i sama usluga. Zajedno s napomenom danom sitnim slovima, ne vidim nikakvih elemenata da se bilo što prigovori.

 4. U sudskom registru postoji registrirano poduzeće IBP d.o.o. iz Karlovca, i vrlo se lagano kontaktiranjem poduzeća IBP d.o.o. iz Karlovca vidi da li se radi o istoj pravnoj osobi. Ukoliko se ne radi, onda postoji razlog za sumnju, ali pošto je dan i e-mail i fiskni broj telefona, nije nikakav problem kontaktirati oglašivača i tražiti informacije pod kojima se poduzeće može naći u sudskom registru na
  http://sudreg.pravosudje.hr
  .

 5. Pod pretpostavkom da su to web-stranica društva, onda one nisu usklađene sa Zakonom o trgovačkim društvima koji nalaže da se na internetskim stranicama d.o.o.-a mora nalaziti tvrtka, sjedište, sud kod kojega je upisan u trgovački registar i broj pod kojim je to učinjeno, tvrtka i sjedište pravnih osoba kod kojih se vode njegovi računi, brojevi tih računa, iznos temeljnoga kapitala društva, prezimena i najmanje jedno ime članova uprave društva. Koliko sam vidio, navedeno je samo ime tvrtke i to u općim uvjetima.
  -> Međutim većina malih firmi ovo još nije uskladila sa zakonom, pa ne vidim da se to može ikako koristiti kao neki argument.

 6. I Zakon o elektroničkoj trgovini zahtijeva od davatelja usluga informacijskog društva da uvijek ima istaknute podatke slične gornjima na način lako dostupan korisnicima, od kojih neki jesu istaknuti na tim web-stranicama, neki nisu, ali ih ipak ima dovoljno da je omogućen jednostavan i brz kontakt s davateljem (ime i prezime ili tvrtku davatelja usluga, sjedište obrta ili sjedište pravne osobe davatelja usluga, ostale podatke o davatelju usluga na temelju kojih korisnik može brzo i nesmetano stupiti s njim u vezu, uključujući elektroničku adresu putem koje je moguće uspostaviti izravan kontakt, broj sudskog ili drugoga javnog registra u koji je davatelj usluga upisan, te podatke o registru, pojedinosti o nadležnom tijelu, ako djelatnost davatelja usluga podliježe službenom nadzoru, porezni broj ako je davatelj usluga obveznik plaćanja poreza na dodanu vrijednost, ako prikazuje cijene, one moraju biti jasno i nedvosmisleno naznačene).

Tako da ovdje ostaje samo tvoja osobna skeptičnost, a imaš bilo kakve sumnje, onda nećeš koristiti uslugu.

Dakle, i kupac mora malo misliti, a ne izjavljivati po forumima da se radi o prijevari zato što mu nešto nije odmah jasno. Nismo internetska policija.

ok možda malo prenagla rakcija…ali samo moje razmišljanje


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja