Kad Anđeli slože puzzle :)

A što fali fotonima?

Mislim da me uopće nisi shvatio.
Dotični je rekao kako nema prostora racionalno tvrditi da postoji nematerijalni život.
Dotični također tvrdi da vjeruje da postoji negdje život u svemiru jer je svemir jako velik. (Tu misli na materijalni dio)

I sad jel nije njegova logika u kontradiktornosti samoj sebi?
Zato jer materije ima jako puno…onda vjeruje da postoji još negdje nekakav oblik života (čisto po teoriji vjerovatnosti) …a nematerijalnog svemira kojeg je još više…tu kaže da nema prostora racionalnom razmišljanju da može nekakav život nastaniti taj dio.

Zašto, kakvom logikom je to potkrijepljeno? Da je doslijedan sam svojoj logici, onda bi isto tako zaključio da je nematerijalni svemir dovoljno velik i bogat, da se i u njemu nastani nekakav oblik života.

Ja samo ukazujem na to da nematerijalnog svemira postoji puno više od onoga materijalnog…i ako ćemo gledati statistički i po teoriji vjerovatnosti …onda jednako tako postoji šansa da je neki oblik života nastanio taj nematerijalni dio. Štoviše, šansa za to je i daleko veća!

Tu naravno nećemo tražiti život nalik čovjeku ili životinji…nego ćemo tražiti život po onome što je osnovna kvaliteta života, a to je:

  • da održava samog sebe
  • da stvara sebi uvjete u kojima se bolje razvija …itd…itd…
  • da reagira na okolinu, da je podređuje sebi i svojim potrebama
  • i sve to da ostvari ono što ga pokreće…a to je da osjeti ljubav. Koja je upravo nematerijalna i koja pokreće sve ono što mi smatramo da je “živo”. Osjet ljubavi je tako pokretač života…bilo materijalnog ili nematerijalnog.

Eto, to su samo neki od elemenata života koji mogu postojati bio entitet materijalnog ili nematerijalnog oblika.

Btw…to nevjerovanje da život može biti nematerijalnog oblika jer smo se navikli samo vidjeti materijalne oblike života …je samo ograničeno iskustvom i totalno glupo.
Nematerijalni i materijalni dio svemira po ničemu bitnom nisu različiti…osim što mi pripadamo ovom materijalnom, pa naša osjetila ne percepiraju drugi dio. Ko riba u oceanu koja pripada smo vodi, pa ne zna što je vani. Ono, izolirani smo u ovom djelu.
Da imaš nekakvu drugačiju perspektivu pogleda…radilo bi se o istoj tvari…energiji jel…samo različite “gustoće” i oblika …pa bi imao jednu potpuniju sliku svemira. Nema tu onda prostora razmišljanju da nešto može biti u materijalnom spektru, što ne može biti u ovom drugom.

Čini mi se da je tvoja slika na to totalno pogrešna…čini mi se da misliš da pričam o nekakvim duhovima koji letaju pored nas kao u paralelnoj nematerijalnoj stvarnosti. Kao u crtićima kada duh lebdi pored osobe … pa da ja hoću reći da se takvi entiteti tamo stvaraju.
Totalno ne govorim to… jer to bi onda značilo da bi naši senzori morali mjeriti takve promjene na lokalnim djelovima (ako bi nam takve pojave bile uhvatljive na senzoru)

Iako je nama svašta na senzoru neuhvatljivo…ja zaista ne govorim o tome da se tu skriva neki prikriveni život koji mi ne mjerimo… mada, i to ne možemo tvrditi da je nemoguće, jer mi ne možemo znati za ono što ne mjerimo. Ali ok, to je za nas i nebitno… jer ono što ne možeš nikako izmjeriti niti osjetiti…to znači da ono ne radi nikakvu interakciju sa tobom i da je isto za tebe kao i da ne postoji.
No opet, i tu je glupo tvrditi da je nemoguće da nešto ne mjerimo…

No ja pričam o sasvim drugome…fotoni upravo koje spominješ…oni su jako zagonetni i poprilično puno nepoznanica skrivaju. Nešto o njima se otkrilo tako reći tek nedavno … pa čak i taj dio da su oni kreator i vremena i prostora…tj. onoga što mi iz materijalne perspektive doživljavamo kao vrijeme i prostor.

Iza toga mi ne vidimo…ne znamo što je tamo.
I sve to zajedno što mi vidimo kao svjetlost, čime ti dokazuješ da to nije živa tvar?
Iz nje je sve izgrađeno…ama baš sve. Ne samo ovaj život koji doživljavamo u materijalnom obliku, nego čak i vrijeme i prostor…i sve to za nas je neograničeno veliko da to shvatimo.

Neograničeno veliko je i prostorno …jer taj prostor koji se tvori tim procesom mi tvrdimo da je beskonačan za nas.
Isto tako je neograničeno veliko i vremenski za nas …jer to vrijeme koje nastaje tim procesom je za nas vječnost.

I ti tako nešto neograničeno veliko svodiš na bacanje kockice i tvrdiš da su ti svi parametri poznati i da tu sigurno ne postoji broj 7?

Pa mislim da ta prostorna i vremenska beskonačnost su svakako izvan našeg dosega shvaćanja, a time onda ne možemo sa 100% sigurnošću tvrditi da upravo ono nije živa tvar. U tome slučaju, za nas nematerijalna tvar …tj. mi kao materija smo onda produkt djelovanja te nematerijalne žive tvari.

A točno tako i je… mi jesmo njen produkt. I to znanstveno znamo.
Samo smo iz naše nemogućnosti poimanja kako ono sve ovo kreira …zaključili …“sve se desilo slučajno.
Čemu se prvi Einstein jako protivio, ako hoćeš čuti što su o tome autoriteti govorili koje bi valjalo uvažiti. On pvi nikako nije uvažio da je sve nastalo slučajno.

No vraćam se na početak…moj apel je da je kriva logika tvrditi da je nešto nemoguće…za opseg promatranja koji nam je nepoznat. Nebitno što u iskustvu nemamo nematerijalni život, racionalno nema prostora tvrditi da je on nemoguć.

A btw toj tezi da je sve nastalo slučajno, upravo tvoj primjer sa kockicom to opovrgava.
Naime, u beskonačno puta bacanja kockice, ona bi se raspala…a nebi od nje slučajno nastao avion. A kamoli nešto nama nepojmljivo kompleksnije kao što je život.

Sustav kada prepustiš nizu slučajnih događaja, onda mu raste nuređenost…a nikako uređenost. Znanstveno se to kaže da sustavu prepuštenom samom sebi raste entropija.
Dok ovo što mi opažamo, cijelo vrijeme entropija opada…a raste red. I to znanosti nikako nije jasno kako i zašto se dešava.
Tu nastaje logika koju su prihvatili kracionisti…koji tvrde da sustav onda nije prepušten sam sebi, nego imaš nešto izvanjsko što djeluje na njega.
A to je taj nematerijalni oblik života o kojem govorim…i gdje mi kao matrijalna bića opažamo samo materiju koja je posljedica njegovog rada. Kao što smo i mi sami njegova posljedica.

Dobar primjer bi tu opet bila ljudska stanica, ovog puta u odnosu na planetu zemlju.
Ljudska stanica je također živa i sreće unutar tog ljudskog tijela razne oblike života. Ljudska stanica ako je maksimalno proširila svoju spoznaju, možda osjeća da je dio nekakvog čovjeka…tj. čovjek je za nju svemir.
No ona je ograničena u toj svojoj dimenziji i može pripadati samo tom čovjeku (I puno manje…vjerovatno samo djelu tkiva kojem pripada) …i ne može vidjeti izvan toga. Ne može ni približno pojmiti cijelog čovjeka, a kamoli izvan njega. Ali mogli bi reći da je njen materijalni svijet taj čovjek…jer nakon granice čovjeka za nju je “blank” …praznina sa kojom ona nema posla.
Ali uvjete za njen život ne kreira samo tijelo tog čovjeka…nego čitava planeta zemlja koja kreira uvjete i za tog čovjeka (tj. sve ljude/životinje/biljke) …pa onda tako i za nju.

Eto, tako u nekakvoj nama nezamislivoj relaciji smo mi sa onim oblicima života iz kojih nastaje materija…tj. tkivo kojeg mi možemo biti dio, kao što ta stanica može biti dio tkiva tog čovjeka.

A ako ćemo govoriti o statistici i vjerovatnostima …oko čega i jeste nastala ova rasprava.
Onda samo sagledaj da koji god oblik života mi možemo promatrati ispod sebe…da mi vidimo da taj oblik života ima neki oblik života iznad sebe. Koji taj niži oblik života ne može razumjeti…jer ovaj iznad mu je predaleko iznad mogućnosti njegovog shvaćanja.

I onda smo dovoljno umišljeni da ne prihvatimo barem mogućim da postoji isto tako oblik života koji je toliko iznad nas da ga ne možemo razumjeti?
Velim, ne moramo na prazno lupetati da on 100% postoji. Ali isto tako nikako nije racionalno tvrditi da je on 100% nemoguć. Jer sve brojke idu u prilog tome da je on tu… štoviše, statistički bi bilo praktički nemoguće na nije.

Kotrljamo se. :slight_smile:

5 Likeova

Kako ide prodaja?12345

Jako dobro, a mislim da tek počinjem otkrivati/primjenjivati prave stvari.

Do sada sam bio i poprilično inertan po pitanju maretinga, samo promatrao onaj inicijalni val i kovao planove … i pripremao temelje. Sad će tek juriš sa nekoliko različitih strana. :slight_smile:

Cestitam na revjuu od ovog lika. Jesi li mu platio? Po meni steta sto je na pocetku videa pokazao onaj trik sa kartama jer je nekako odvukao dobar dio paznje ovijeh sto gledaju video. Cak se i u komentarima vidi da je dobar dio ostao fokusiran na onom triku sa kartama, a to bi moglo smanjit malo konverziju. No i pored toga eto novijeh kupaca u masi. Super ti to guras cini mi se. Svaka cast

Pricaj nam malo sta cinis i kako razvijas biznis. Ima li novih puzla u najavi? Kako ide marketing, sta radis na tom polju?

Nisam. Puzzle sam samo poslao na nj. adresu i dao ponudu za uplatu u pismu sa puzzlama, ali on nije reagirao na to. S njim jos nikako nisam ni pricao… vjerujem da mu je to time consuption i da izbjegava stvarati odnose.

S druge strane povećava time jačinu videa…like, share itd. Usto, meni je drago da sam vidio taj trik, hehe. Ali da, ima i to sto kazes. To sam primjetio da je nova fora većem broju influencera da ovako kratkim uvodnim detaljem obogate video … vjerujem racunaju da taj detalj koristi videu.

Yep. Neke u glavi, neke već izdizajnirane. Tipa one Valentine puzzle su gotove… ali pričekat ću s njima Valentinovo taman da udari novi val za cca pol godine sad kad se ovo primiri…

Ovo mi je glavni fokus: Investicijski buisness plan - #13 by bozoou

Plus dodaj da ću to primjenjivat na puzzle… ali ću širiti i asortiman proizvoda. Imam u planu već jedno 200 proizvoda, ali mi je cilj sada doći na razinu da plaćam project managere koji će se brinuti o fazama razvoja tih proizvoda…jer ja ne stignem toliko mailova natipkati na sve strane koliko to zahtjeva.
Plus racunam u to ubaciti i ono sa modelima, pa tako proširiti i broj nischa influencera koje mogu ubaciti u tu priču.
I to sve se kotrlja odlično.
Do sada youtubere koje sam platio, ROI je nenormalan… tako da mi je to plan za “preći igricu”.
Osim toga svu tu koordinaciju i project managera i sakupljača influencera mislim koordinirat programski… tako da zapravo trenutno ukopavam temelje na izradu tih softera pomoću kojih će se to “samo” organizirati…i vjerujem moći skalirati nenormalno. :slight_smile:

3 Likeova

Mislim da bi ti mogao ovaj video biti jako interesantan i vrlo inspirativan. A pred kraj videa imas i njen mejl u videu ako nista kao i influenser s kojim bi ti bilo dobro imat saradnju

1 Like

Malo je dugacko… pogledat cu kasnije.
Ako moze ukratko o cemu se radi?.. iz uvoda baš nisam naslutio.

Što se tiče nje, već sam ja nju kontaktirao za review. Diduse, nije odgovorila… al budem već nekako i do nje došao. :slight_smile:

hoces ju skinut :slight_smile:

Nije moj tip :stuck_out_tongue:

Iznenade te ljudi. :smiley:

1 Like

:heart_eyes: :star_struck: :sunglasses:

8 Likeova

Vrhunski odradeno!!!

1 Like

@bozoou ,dobio sam neki dan email sa promotivnim kodom :slight_smile: nego, kako ide posao sa slagalicama? Tema je malo zamrla pa nam kazi kako ide biznis

3 Likeova

Ovo mi je danas bunker :grin:

Al da nebude zabune… to nije često tako, hehe.
Sad sam s moba… napisem uskoro malo više. :wink:

5 Likeova

… kako ide? … pa trenutno je to daleko slabije od onog inicijalnog vala koji se stvorio prvom objavom kod Chris Ramsaya, ali ide taman toliko da pokrije mjesečne troškove firme … uključujući jednu minimalnu plaću. Nije to ni blizu kao ranije, ali ja sam i za ovo jako zahvalan. Zato jer mi je otvorilo ruke da se bavim dugoročnim planovima i da ne brigam o tome da “gasim požare” za mjesečne režije.

Naravno i u ovom laganom tempu se pojave neki peak-ovi, kao kada su npr. objavljene 8cat puzzle. One nisu imale ni približan val ko Ugly4 ali svejedno su imale jako lijep val i automatski su pogurale i prodaju Ugly4 puzzli. Također otkako su dvoje puzzli u ponudi narudžbe su odmah u prosjeku kvalitetnije. Jer sada dosta kupaca kupi oboje puzzli. (Čak ima podosta kupaca koji pokazuju potrebu da kupe sve boje ponuđenog artikla … tako da veća ponuda po izboru artikala i boja pomaže da narudžbe u prosjeku budu veće)

Tako mi je cilj širiti ponudu, ali opet ne nagliti da se zbog kvantitete ne naruši kvaliteta. Nije to lak zadatak, jer teško da ću ikada nadmašiti Ugly4 puzzle, hehe. Ali “nikad ne reci nikad”.

Sjećam se kada sam gledao intervju sa S.A.R.S-om …pa su rekli da su bili skoro neprimjetni do pjesme “Budjev lebac” i da su tek nakon te pjesme svi znali za njih. Ali da im je onda bilo jako stresno i izazovno izdavati nove pjesme nakon toga da se ne izblamiraju u očima publike…tj. da nastave nuditi dostojan kvalitet te pjesme.

E pa tako nekako se osjećam što se tiče tog aspekta i nebi nikako želio na silu praviti nove puzzle. No imam neki zanimljivih novih ideja i bit će sigurno još nekoliko puzzli od mene. :slight_smile:
Nekidan sam baš pustio nove puzzle: Jigsawholic :slight_smile:

S.A.R.S je na kraju, kako kažu, i sam sebe iznenadio koliko su još dobrih pjesama napravili …pa eto, možda i mene posreće ideje.

Uglavnom, to iz hobija onako povremeno crtkaram i osmišljavam nove puzzle.

A “pravi” posao sam i dalje usmjerio u programiranje, moju primarnu ljubav, na kraju i to mi dođe ko izrada puzzli, hehe. Jako slične stvari.
Kao što rekoh, koristim ovu priliku financijske neovisnosti da usmjerim 99% energije u programiranje…u ono gdje vidim dugoročni benefit… a to su mi Doorsi. Nemam još nigdje ozbiljniju prezentaciju ovog projekta, nešto sam samo ovdje pisao: Nova predikcija Anđela - Doorsi

Uglavnom, na Doorsima radim svaki dan od jutra do sutra i jako sam zadovoljan njihovim napretkom.
Povezani su sa ovom temom, jer na Doorsima radim i alate za puzzle, uglavnom neke tool-ove za marketing ili za automatizaciju internih procedura … pa kroz to unaprijeđujem i Doorse i stvaram uvjete za pospješivanje prodaje. (Što tek dolazi na red da se poberu plodovi tog rada …jer kao što rekoh, sva dosadašnja prodaja puzzli i dalje većinom leži na inicijalnom zamahu. Što će reći da se tu skriva i velik potencijal koji tek treba otključati.)

Ali zato su Doorsi prešli preko one faze gdje su većinom trošak vremena …sada su već u fazi da su mi jako praktičan alat, ogromna ušteda vremena i mislim da više nebi mogao zamisliti da idem raditi bilo kakav program bez njih.
Tako da sam najgori dio izgurao i pregrmio. :slight_smile:
I to mi je bio primarni cilj …da podignem vlastitu produktivnost.

No nekako se logično nameće idući cilj i želja …a to je da i drugi ljudi na svijetu više ne mogu zamisliti da idu raditi program bez Doorsa, jer to je njihova prirodna namjena …da povećaju moju produktivnost, ali i bilo čiju tko se poželi osloniti na taj tool.

Sad sam završio na temi Doorsa xd …hebga, kada su Ugly4 velikim djelom zaslužne za stvaranje Doorsa. Zapravo točno kako su Anđeli u samom startu nagovjestili da ću dobiti puzzle kao kapital za nove velike stvari, a Doorsi su upravo jedna od tih stvari. :slight_smile:

P.S. promotivni code si dobio u sklopu izdavanja novih puzzli. To sam slao automatski svima sa customer-emailing liste. Odziv za kupnju je jako dobar, cca 30% ljudi koji su pročitali email su kupili nove puzzle. No problem je što je samo 22% ljudi pročitalo email …to još nisam siguran jel im u spam-u završilo ili jednostavno nisu otvorili email.
Bunker auta je svejedno pun i ready za promociju koju mislim pustiti za crni petak.:slight_smile:

4 Likeova

Ovo sam nehotice slagao. Evo transparentno podataka: :slight_smile:

  • ukupno 2300 emailova
  • 494 pročitanih 21%
  • 102 narudže …što je zapravo 20% odziv spram pročitanih emailova
  • ali je zato 135 naručenih artikala što po broju prodanih artikala čini odziv od 27% prodaja po pročitanim emailova. (No to je zato jer su neki kupci kupovali više stavki)

E sad, meni se to čini odličan odziv, samo da se pročita više emailova. :smiley:

No to je onako … ništa posebno orijentirana akcija prema kupcima bila. Inače su svi dobili u ponudi 30% discount, dok si ti @bobo_1 dobio 50% discount. To je zato jer su svi kupci iz tier2 država dobili 50% discount …ili oni koji su prvi puta kupili puzzle po tom popustu. A vi preko foruma ste bili dobili ranije onaj popust od 50%. :wink:

Za to precizno selektiranje kupaca sam radio vlastiti tool koji radi ko urica. Evo dolje samo slika …ali o tom toolu ću sigurno još pisati pošto će biti jedan od main pointova na Doorsima. Naime suština tog toola je da može bilo što iskopati iz baze po bilo kojem filteru i to vrlo efikasno, a da baza unaprijed ne mora imati predefinirana polja za taj tip podatka. Znači praktična primjena toga je generalno rad sa podacima bilo kojeg tipa …npr. imaš nekakv CSV ili JSON, importaš ga u sistem i kasnije možeš kako god želiš pretraživati po poljima koje je podatak sadržavao.
I ne, to nije klasično prevođenje upita u SQL query-e, zato jer JSON može biti duboko ugnježdeni objekt i stvar će raditi za bilo kakav objekt, koliko god duboko ugnježden … da se pretražuje na bilo kojoj razini i po bilo čemu i da je intutivno za osobe koje neznaju pisati SQL query-e. Usto i da omogućava načine pretraživanja koje direktno SQL query nebi podržao… pošto čisti SQL query ne radi baš sa ugnježdenim strukturama podataka.
Ovdje je iskorišten u svrhu filtriranja emailova po željenim kategorijama.

Uglavnom, rekoh gore da ovo nije bila posebno naklonjena akcija prema kupcima … a za crni petak im mislim ponuditi nešto dosta bolje … 3 puzzle za cijenu 1 puzzle. :slight_smile:
Računam da svi kupci koji su ranije platili punu cijenu za jednu puzzlu, a sada pred Božić dobivaju sve tri puzzle po toj cijeni…da malo tko to može odbiti. Pogotovo što jedna od te tri puzzle je nova puzzla koju još nemaju.
No nije lako predvidjeti kolika će biti prodaja i koliki stock treba pripremiti za to.
Ako pripremim previše, neće biti dobro.
A ako pripremim premalo, bit će još i gore, hehe. XD

* malo me jedino razočarala ova čitanost email-ova od svega 21% …ali s druge strane odziv na kupnju je veći nego što sam predviđao.

1 Like

Imat dovoljno pripremljenih puzzli je problem i skladišnog prostora. Kojeg ja nemam baš. :relaxed:

Ovdje ima samo 750 puzzli.

… a predvidjao sam da uz dobru black friday ponudu bi mi mozda trebalo i 3000 paketa biti pripremljeno.

3 Likeova

I nove puzzle se razvijaju na Doorsima :blush: :blush: :blush:

Jesi ikad uspio naći virtuelnog asistenta da ti radi promociju puzli onlajn? Bar u ova doba oko blek frajdeja mogo si naći nekog. Jesi pokrio redit, forume, sajtove sa dobrim dilovima… To si moro učinjet, a osjećam da nisi, pa ajd da ti nabijem na nos. Evo imaćeš popust 3 po cijeni jednih, a nećeš stavit i oglasit to đe se može, đe ima naroda i đe besplatno. Jel tako da nećeš?

Zašto ti na hompejdžu ostale puzle su samo iz menija linkovane?