Kada poceti sa objavljivanjem članaka na FB stranici i druge dileme

Da li neko ima iskustva kada je najbolje vrijeme da se pocne sa objavljivanjem clanaka, trenutno vodim stranicu koja ima skoro 15.000 lajkova, reach 1400 po slici, objavim 7 slika dnevno, oko 60 reakcija po slici, razmisljao sam dodati jos 7 linkova clanaka izmedju tih slika, tipa: slika, clanak, slika, clanak, …. znaci sve ukupno 14 objava u 24 sata.
Drugim rijecima da li se isplati raditi na 15k, i koja bi bila prosjecna zarada Adsensa, ili ipak da cekam 100k ili?

Ako mene pitas bolje je da radis sa vise manjih stranica neko sa jedne od 100k. Jer fb smanjuje domet stranicama sa velikim brojem pratioca.

1 Like

Staviti link websajta na gornji dio FB stranice tacnije ispod glavne velike slike pejdza, jer vidim neke stranice su link od sajta stavili samo u opis stranice (about) a ne i gore. trenutno sam postavio (Chat) dugme, tako da dobijem nekih 30 klikova mjesecno na pisi poruku, ali Niko mi ne pise, kontam da je bolje stavit link od sajta barem cu dobiti koju posjetu na sajt, ili to ipak smanjuje broj reakcija na postove, obzirom da fb pusta samo odredjen broj reakcija na kompletni algoritam stranice.
Da li klikove na sajt na dugmetu iznad uzimaju u racunanje reakcija, jer mislim da ce mi to smanjiti reach postova, ili?

Nakon sto sam presao 10.000 lajkova na fb stranici, cijena oglasavanja se smanjila sa 0.10$ na 0.03$ po lajku na stranicu, balkanska publika, ali se zato u istom periodu organski reach smanjio 3 puta, da li je neko imao iskustva u ovome?


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey