Kako automatski prilagoditi veličinu slova na web stranici

Radim na jednom *testiranju klasične .html stranice koju bi mogao prilagoditi zavisno kojim uređajem visitor pristupa istoj.
Dakle na ovom linku ja sam izradio responsive HTML stranicu koja je Mobile Friendly na Google testiranju. Zavisno o širini browsera stranica se širi i skuplja do određene širine.
Ova web stranica prošla je GA-MbF test ali nije prikladna za visitore koji pristupaju preko desktopa

Zanima me postoji li način u HEAD/CSS/JS ili već gdje postaviti kod koji će prije učitavanja web stranice povećati ili smanjiti font na web stranici što uvjetuje uređaj preko kojega se pristupa.

  1. posjetitelj pristupa preko desktop računala => font treba biti određene veličine (npr 18px)
  2. posjetitelj pristupa preko mobitela => font se treba povećati na određenu veličinu (npr 30px) jer ova veličina fonta prolazi GA-MbF test

Može li se to pomoću CSS-a, *.JS i slično?
Ako može kako?
Ili ja razmišljam o nemogućim stvarima u odnosu da je čisti *.html kod?

@media only screen and (max-width: 800px) { CSS kod za mobitele znači za uređaje s rezolucijom manje od 800px }

Ovisi kak ti treba, možeš ti staviti i manju od 800…

Kod mene ti ova stranica nije responsive. Skini neki framework ako ti je mrsko sve sam da pišeš. Uglavnom @dottnick ti je napisao kako da to radiš. I naravno da onda možeš ovisno o uređaju podešavati font, širinu, visinu itd…

[quote=“dottnick, post:2, topic:21402”]
Ovisi kak ti treba, možeš ti staviti i manju od 800.
[/quote]hvala na sudjelovaju u temi, ovo razumiju iskusni webmasteri što ja nisam, pa ću nastaviti dalje pretraživati internet i tražiti osnove.

[quote=“xoxoxoxoxoxoxoxoxo, post:3, topic:21402”]
Kod mene ti ova stranica nije responsive
[/quote]Ja mislim da jeste bar kod mene. Sav tekst se prilagođava širini browsera do granice širine dvije slike koje su jedna pored druge. Ako skupiš širinu browsera koja je manja od zbroja širine ovih slika tada prestaje prilagođavanje teksta. Ostavio sam to tako jer GA-Mbf test kaže da je mobile friendly pa mi je glupo stavljati slike jednu ispod druge.
No ova tvoja primjedba mi je dala novu ideju kako da probam riješiti i slaganje slika jedne ispod druge kada se još više suzi browser :wink:

pozdrav
I dalje tragam za rješenjem


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey