Kako da menu u 3 levela ostaje uvijek otvoren ili da se reloada?

Evo javljam se kad sam ostao bez ideja. Nešto sam guglao i naletio sam na neko rješenje, ali mislim da to rješenje nije skroz do kraja sprovedeno u djelo…

Klijent želi da su mu cijelo vrijeme vidljivi sub-meniji (2 pod-nivoa), tj. da je vidljivo njihovo zadnje stanje nakon što korisnik odabere neki sub-menu-item koji mu otvori neku novu stranicu. Želio sam taj cijeli menu riješiti combobox-ovima, ali klijent je inzistirao na ovome što ćete vidjeti na webu. Sve je to traženo zato da se korisnici lakše snalaze pri pretraživanju. Radi se o firmi sa autodijelovima i koliko sam vidio, u toj branši vlada općeniti kaos sa grupama i kategorijama. Moj klijent se odlučio za fiksna 3 nivoa (glavni menu i 2 sub-menija), dok neke grupe artikala imaju samo 2 nivoa (samo jedan submenu).

Ja sam to riješio sa DIV-om i 2 dodatna iframea, ali naravno, u svim slučajevima bi se stranica refreshala, tj. čak i otvorila totalno nova stranica (iako koristi isti template), i nakon reloada, sve se briše… Ti iframeovi me toliko bodu u oči, da jedva čekam da mi netko čim prije da neko rješenje sa div-ovima i jqueryem :wink:
Razmišljao sam to riješiti i sa colapsable div-ovima, ali moram priznati da nisam vidio da li se oni mogu pojavljivati lijevo-desno, ili samo gore-dolje.

Stranica je vgad.hr i još je u izradi, tak da me nemojte zapitkivati za neke detalje (možete prokomentirati, biti će mi drago, ali imajte na umu da imam još 15-ak dana posla i zapisanih cca 30-40 natuknica što treba napraviti…)

Hvala unaprijed,
ex_profa

Menu je klasični

Puf, 34 pregleda, nitko ni “a”? Jesam li što krivo napisao???

Evo da malo pomognem, našao sam ovo, ali mi nije baš neko rješenje…


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja