Kako da omogucim download?

Znam da je ovo pitanje bilo sto puta i da ga cak ima i u “cestim pitanjima”, ali meni i dalje nije jasno. Naime hocu da klikom na neki hyperlink downloadujem neki zip fajl iz direktorijuma “downloads” na serveru. Kako to da uradim. Naime na forumu pise da kod treba da izgled ovoako:

Download pjesama! (100KB ZIP)

E sad daj primenujte ga u ono sto meni treba, i onda mi kazite sta da uradim (da selktujem zeljeni deo teksta pa da na tom mestu u HTML ubacim kod ili sta?).

Kopiraj to i ubaci u HTML kod stranice i naravno stavi svoj link/path do file koji downloadiras…

Ali opet mi nisu jasne ove dve tacke ispred files, i jos mi nije jasno da li da stavljam ovakve crte:"/" ili ovakve:"" . Jer se razlika ogleda u tome sto se jedne koriste za navigaciju foldera a druge za navigaciju web strana.

Dvije tocke ti znace da izlazis iz direktorija u kojem se nalazis!
Koristis “/”

[quote=""]Originally posted by nedostizni
Ali opet mi nisu jasne ove dve tacke ispred files, i jos mi nije jasno da li da stavljam ovakve crte:"/" ili ovakve:"" . Jer se razlika ogleda u tome sto se jedne koriste za navigaciju foldera a druge za navigaciju web strana. [/quote]

imas to objasnjeno na mom sajtu: LINK
nadam se da je jasno?

Sve mi je jasno sto ste do sada odgovorili sam mi jos ovo nije jasno:
Zelim da recimo fajl muzika.zip u direktorijumu files downlaodujem. I sada ubacim HTML na stranu:

Download muzika! (278KB ZIP)

Medjutim, kada to uradim i kliknem na doticni hyperlink, otvori mi se u okviru IE, prozor kao u My Computeru koji mi pokazuje sadrzinu fajla muzika.zip. U cemu sam pogresio?

[quote=""]Originally posted by nedostizni
[b]Sve mi je jasno sto ste do sada odgovorili sam mi jos ovo nije jasno:
Zelim da recimo fajl muzika.zip u direktorijumu files downlaodujem. I sada ubacim HTML na stranu:

Download muzika! (278KB ZIP)

Medjutim, kada to uradim i kliknem na doticni hyperlink, otvori mi se u okviru IE, prozor kao u My Computeru koji mi pokazuje sadrzinu fajla muzika.zip. U cemu sam pogresio? [/b][/quote] Download muzika! (278KB ZIP)

Ja mislim.

to ti se nece dogadati kada stranicu stavis na server…

imam isti problem kad kliknem na link download npr. on mi otvara fajl u browseru umesto da mi otvori pop up prozor da ga sacuvam otvorim.Kako to da resim?


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja