Kako da text iz Footera (Sidebara) bude vidljiv samo na indexu?

Dragi Forumaši, :wink:
Vi znate da kada nešto napišem u footeru ili sidebaru; da je to po defaultu vidljivo na svim stranicama sitea.
Želio bih nešro napisati ali da se čita samo sa indeks stranice. :sunny:
Kakav kod postaviti, kakvu naredbu? Vjerujem da ću trebati ući i u CSS file dodati novi “class“ ili nešto slično, ali to nije problem, samo kažite kako? :blush:

Trenutno se ne radi o WP-u nego u Open Classifieds-u, ali rješenje bi trebalo štimati za sve CMS-ove?

Hvala :slight_smile:

footer {display:none;}
body.home footer { display: block !important; }

Sad zavisi ti od teme kako su footeri oznaceni i css, ali to bi trebalo da radi pa mozes probat.

Gdje treba to upisati?
Nije direktno u kod.
Ako radim novu klasu u CSS-u, molim detaljnije uputstvo. :slight_smile:

Mozes i sa javascriptom gledat dali je index i primjenit odredeni css na footer

var home = ‘http://www.geek.hr’;
if ( document.URL == home ){
// prikazi footer za index
}else{
// sakri footer za index
}

direktno u stylesheet od teme ( vidi samo kako ti se oznacuje footer mozda je drugacije nego u mom primjeru)

Stylesheet-a tamo nema, ima Styles.css ali tamo nema footera. :frowning:
Ovako to izgleda u .html kodu, dakle, footer postoji:

<footer>
<div class="row">
<div class="col-md-3">
<div class="panel-body">
	Text u Footeru</div> 

Kroz File manager nigdje nisam našao da se spominje Footer osim ovdje:
themes > default > css > map-generator.css >
i to ovako:

footer {
text-align: center;
font-size: 0.8em;
padding: 10px;
color: #444;
background: url(bg.jpg);
border-top: 2px solid #DDD;
}

Znam da nije jednostavno, tim više što je Open Classifieds u pitanju.
No, možda bi ovdje gore u kod footera trebalo dodati novu klasu koja će takvu prikazivati samo na indexu, i onda u kodu samo dodati class=novaklasa. :frowning:

Napominjem (mnogi su i primijetili) da ja nisam programer, nego pretpostavljam ovako. :slight_smile:

Samo dodaj u styles.css

@Doshi napisao je da ne koristi WordPress, nego Open Classifieds CMS. Navedeni CMS koliko vidim nema posebne body klase ovisno o stranici na kojoj se nalazis, tako da cisto CSS rijesenje najvjerojatnije nece biti moguce.

@c3po Ne mogu naci suvislu developer dokumentaciju tako da je mozda najbolje da probas kontaktirati njihovu podrsku za best practice koji oni preporucuju. Ovako na pamet, vidim da se homepage template nalazi u /views/pages/home.php pa probaj otvoriti taj file i unutra dodati:

<style>
footer .panel-body {
display: none;
}
</style>
2 Likes

Hvala ti Apazinjan na javljanju. :slight_smile:
Istina je, naravno, to što kažeš, i testirao sam taj home.php
Footer se tamo ne spominje ali sam te kodove što si naveo stavljao iza ova tri div classa-a
(ovo je screenshot sa .html-a)

 <footer>
<div class="row">
            <div class="col-md-3">
<div class="panel-body">
	Text u Footeru</div>

i nažalost ništa.
Možda je trebalo još nešto dodati i u .html? :frowning:

Što se tiče kontaktiranja njihove podrške, nije ni to problem, već smo i kontaktirali višestruko, prije :slight_smile: ali bojim se da u ovom momentu oni preporučuju svoju plaćenu verziju, a ovo je obična, Free. :frowning:
Ova, kao takva ipak ima tih momenata kojim te pokušavaju ograničiti, ali ja vjerujem da se ovome može doskočiti. :blush:
Nije ni moja verzija apsolutno dafaultna, :wink: he he.

Isprike, imao sam gresku u kodu, probaj sa novim kodom (uredio sam prethodni post).

1 Like

Cijenjeni i dragi Apazinjan, :slight_smile:
taman sam sinoć malo Googlao o ovome, to je bilo prije tvog posta… :blush: ipak ćeš ti to bolje, jer…

Ova tvoja ispravka radi. :slight_smile:

Ali, naopako. :frowning: Sada pokazuje svuda osim na indexu. :frowning:
Ja želim, jasno, da to piše isključivo na index stranici.

Pokušavao sam neke svoje izmjene, tipa display: index; i slično, no…
Vjerujem da ti znaš što treba? :slight_smile:

Aha, eto vidis sta se dogodi kada ne citam pazljivo :smile:

Probaj onda ovako, u home.php kod promijeni u ovo:

<style>
footer .panel-body {
display: block;
}
</style>

a onda u styles.css dodaj ovo:

footer .panel-body {
display: none;
}
1 Like

Hvala ti Apazinjan na podršci, :wink:
Sada sve super izgleda i radi ali nažalost samo na prvi pogled, odnosno kada gledaš web site. :frowning:

Drugi pogled događa se već kada otvoriš source code, i tada je vidljivo da je taj text sasvim regularno vidljiv u sourceu ali na svim stranicama. :frowning:
Dakle, neki će (za nijansu) naivniji :slight_smile: webmaster reći; “-Baš sam dobro napravio, text mi je samo na prvoj strani”, a u Googleu će reći; -"Što je ovo, jedan te isti text na svim stranicama?"
To je upravo ono što sam i htio izbjeći. :frowning:

Tebi još jednom hvala, dragi Apazinjan, vjerujem da je ovo i tebi promaklo, no…
šaljem ti u PP-u URL sitea, tako ćeš bolje vidjeti, pa te molim da to sredimo nekako. :slight_smile:

Hvala ti mnogo.
Ovo ne mora, naravno, biti ni danas ni sutra, nego kad stigneš. :sunny:

Zasto ne iskoristis php?
Evo ti najjednostavnij primjer(nece se prikazivati u source kodu)

<?php 
$current_url = "http://$_SERVER[HTTP_HOST]$_SERVER[REQUEST_URI]";
if($current_url = "http://example.com/index.php"){
echo '<div class=footer>bla bla bla</div>';
}?>

Jesam li u kodu trebap mijenjati što drugo osim
"http://example.com/index.php" u svoju domenu ?
Promijenio sam i ono zadnje ovako:
<div class=panel-body>bla bla bla</div>
Jer, ne radi ni ovo ispravno. :frowning:

Pardon, sad sam vidio da sam napravio gresku, fali jos jedan = u kodu, dakle
<?php $current_url = "http://$_SERVER[HTTP_HOST]$_SERVER[REQUEST_URI]"; if($current_url == "http://example.com/index.php"){ echo '<div class=footer>bla bla bla</div>'; }?>
Trebas promjenit example.com i ovaj dio gdje je echo '<div class…

1 Like

Cijenjeni Veritos, hvala i tebi, :wink:
no ovaj tvoj kod (text) je vidljiv na svim stranicama i u source kodu naravno… :frowning:
Text izgleda ovako, sa ovim zagradama i upitnikom:

bla bla bla’;
}?>

Srećom, uvjeren sam da će Master Apazinjan tome doskočiti, još fali malo. :blush:
Naravno, hvala i svima vama drugim kolegama koji želite pomoći. :slight_smile:

Mora da si pogrijesio pri kopiranju, evo pogledaj

http://puu.sh/o5UPf.png

I kad otvorim u browseru source kod
http://puu.sh/o5UMM.png

Ovdje fale " " oko imena klase


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey