Kako do publish web u front page?

dal neko zna kako mogu otvoriti publish web u front page ???
želim imati dhtml effects na stranicama pa moram tim putem ! hvala!

File / Publish site…
Ovo je za Front page 2003, a za prethodne verzije je slično.

da,da al kod mene se ne može aktivirati !(publish site stoji mi stalno ugravirano) vjerovatno treba negdje u postavkama front page-a staviti -yes- ili -no-? jel se možda trebam spojiti na FTP pa onda u FP?

  • Prvo pitanje je; Gdje želiš postaviti stranice? Na remote (Internet) server ili na local server (instaliran na tvom računalu).
  • Za jedno i drugo trebaš upisati neke podatke pod web-setings (name, URL, transfer type, username, password…).
  • Čitaš li odgovore na svoja pitanja? U odgovoru na tvoj prethodni post ti je objašnjeno o FP ekstenzijama i FTP-u!
  • Ima li server na koji želiš staviti stranice uopće instalirane FP ekstenzije?
  • Koje DHTML efekte želiš koristiti? Ne ovise svi baš o serveru…
  • I na kraju; prestao sam raditi u FP-u, ali koliko se sjećam nema nekog razloga zašto bi ti opcija Publish bila deaktivirana :zbunj: osim ako nisi uopće odredio postavke web-a, već editiraš jednu jedinu neovisnu stranicu… (FP-ovci > help!)

postavljam stranice na servere od PLUS HOSTING(vec 5 mjeseci preko FTP) i to je sve radilo ko sat jer sam radio jednostavne stranice.*DHTML effect je najobičniji “mouse over”(promjena boje fonta) JEDINI PROBLEM JE sto ne znam kako aktivirati “PUBLISH WEB”! kako da dođem do web settings,gdje je to u FP? kad ajmo masteri nije to baš tako teško! help me!

Radim sa Front page od verzije 98 i nikad nisam vidio da je publish opcija nedostupna! Da li se radi o nekoj crackiranoj verziji?
Eventualno, da li si web uopće otvorio sa FP?
Jedino što mi pada na pamet je da nisi niti otvorio FP web (File / Open site). Nakon toga trebaš dopustiti Front page-u da doda meta podatke…

“Web settings” za koje pitaš (?) su, naravno, u izborniku Tools.

Inače, provider nema veze sa ovim o čemu pitaš. Ako FP ekstenzije nisu instalirane, to će se pokazati tek u procesu publishinga.

Eh, da… “Mouse over” je najbolje izvesti preko CSS-a. Koliko znam, Front page to izvodi preko vanjske JS datoteke, što je puno kompliciraniji način, a nije ni po W3C preporukama.

[quote=""]Originally posted by Sljaker
Eventualno, da li si web uopće otvorio sa FP?
Jedino što mi pada na pamet je da nisi niti otvorio FP web (File / Open site). Nakon toga trebaš dopustiti Front page-u da doda meta podatke…
[/quote]

I to je upravo jedna od dvije moguće situacije u kojoj u izborniku File nije dostupna opcija Publish web…

Eto, morao sam osvježiti svoje znanje FP (mislio sam u početku da se nikada neću naviknuti na DW, a sad sam, eto, zaboravio na FP…:frowning: ).

No nije u tome problem, već je problem što ngcentar ne čita odgovore na svoja pitanja!

[quote=""]Originally posted by KriDom
I na kraju; prestao sam raditi u FP-u, ali koliko se sjećam nema nekog razloga zašto bi ti opcija Publish bila deaktivirana osim ako nisi uopće odredio postavke web-a, već editiraš jednu jedinu neovisnu stranicu…[/quote]
Preporučam ili tutorijal kako bi se savladale osnove FP-a, ili neki jednostavniji WYSIWYG program.

Za ovu (“hitnu”) situaciju:

  • Main menu; File > New > Page or web
  • New Page or web menu; New > Empty web
  • Web site templates menu; One page web ili Import web wizard
  • a dalje ako ne shvatiš…

zivio sto godina !!!

UPOMOC! :slight_smile:
Na fakultetu iz jednog predmeta,imamo zadatak da napravimo sajt,i da ga povezemo sa bazom podataka. Ja se prvi put susrecem sa ovim, tako daa… :frowning: sajt sam napravila, ali da ga povezem sa bazom - nemam pojma! Profesor je dao neka uputstva,ali ja pola opcija ne mogu naci ni u frontpage-u, ni u access-u, ne snalazim seee :frowning: jel postoji neko kratko uputstvo? :frowning: hvala unapred

Ja imam isti problem. Napravio sam stranicu u FrontPage 2003 i želio bih je poslati na web prostor koji imam na iskonu ali ne zanm kako. File / Publish site mi je isključena. Tools/ site settings mi je isto isključena. Ne znam gdje bi trebao unjeti url na koji da pošaljem stranicu uključujući ime i password.

Evo pokušavam objaviti svoju prvu web stranicu na iskonovom hostingu gdje sam dobio nešto prostora uz account. Sve radim preko frontpage 2003 i kad kliknem publish site i odaberem ono prvo (Frontpage or sharepoint services) dobijem ovu poruku

http://i26.lulzimg.com/174776.png

Dakle što da radim?


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja