Kako doci na prvo mjesto na Googleu?

Portal Zagrebancija.com koji prati događaje o Zagrebu i Županiji radi od 16.11. i svakodnevno objavljujemo svoje priče koje nerijetko prenose i drugi mediji. Sve druge medije tjeram da kada prenose da uz izvor newsa linkaju na naš članak.

U mjesec dana google PR nam je narasao na 3 sa nule.

No, imam jedan drugi problem za koji bih molio savjete. Želio bih da kada se ukuca riječ Zagreb budem na vrhu Googlea. Imam sa time dosta problema, a tu mi leži porast posjete pa bih bio zahvalan za neke savjete.

Također se to odnosi i na riječi Samobor, Velika Gorica, Zapresic i ostale.

S.

Na ovo pitanje nije lako dogovoriti :slight_smile:

Doci na vrh za keyword “zagreb” je dosta tesko zbog povelike konkurencije, ali evo par brzopoteznih savjeta:

Na title-u na homepage-u stavite rijec “Zagreb” na prvo mjesto. Nabavite sto vise backlinka sa anchorom “Zagreb”. Dodajte negdje na naslovnici h1 koji ukljucuje rijec “Zagreb” i barem jednu sliku sa titleom i altom “Zagreb”. Promjenite alt i title na logo-u (koji linka nazad na naslovnicu) u “Zagreb”, potrudite se u unutrasnjosti sajta na naslovnicu cesce linkati sa anchorom “Zagreb”.

To bi trebalo biti to :wink:

heh, ja bih htio biti prvi za rijec croatia, i sto sad?

kao sto ti je vec toni napomenuo, prevelika je konkurencija, pogotovo kraj mnostvo portala vezanih uz Zagreb. Da sam na tvom mjestu, ja bih se usredotocio na pojmove tipa: novosti iz zagreba, zagreb vijesti, zapresic vijesti, aktualnosti zagreb, zagrebacka zupanija novosti itd., valjda si shvatio. Na takve, malo manje konkurentne pojmove, ces lakse doci na vrh googla, a to ti znaci porast posjetitelja, mozda i dvostruko vise nego da si na 3. ili 4. poziciji za pojam zagreb.

Otiđi na adwords.google.com, registriraj se, napravi oglas, upiši keyword “zagreb”, odaberi dovoljno visok bid limit i to je to, nije jako komplicirano.

Za upit “zagreb” prvi su gradska uprava, turistička zajednica i wikipedija.
Zacijelo im je Google dodijelio rating “vital” tako da je nemoguće boriti se protiv njih.

Vjerujem da puno više tvojih potencijalnih posjetitelja na Googleu traži “zagreb novosti”, “zagreb događanja” i slično nego samo “zagreb” i da se na takve upite treba usredotočiti.

Prvo mjesto za “zagreb” niti je moguće postići niti ima više koristi od prvog mjesta za “vijesti iz zagreba”.

i da tebi posaljem R1? :klanjamse :bljuv:

ok, imam jos jedno pitanja. na javno.com ispod svakog clanka imam link koji vodi na moj neki link, neku moju vijesti. mogu li to iskorititi nekako koristivši riječ zagreb?

[quote=“pop-corn”]i da tebi posaljem R1? :klanjamse :bljuv:

ok, imam jos jedno pitanja. na javno.com ispod svakog clanka imam link koji vodi na moj neki link, neku moju vijesti. mogu li to iskorititi nekako koristivši riječ zagreb?[/quote]

A yok :smiley:

Nek te linka javno direktno s anchorom “zagreb”, nek stave h1 tag.

…malo sam pricao s ljudima iz googleam ni javnom se dobro ne pise ako ce nastavit spamat kw-ima.

[quote=“gambo”]Za upit “zagreb” prvi su gradska uprava, turistička zajednica i wikipedija.
Zacijelo im je Google dodijelio rating “vital” tako da je nemoguće boriti se protiv njih.

Vjerujem da puno više tvojih potencijalnih posjetitelja na Googleu traži “zagreb novosti”, “zagreb događanja” i slično nego samo “zagreb” i da se na takve upite treba usredotočiti.

Prvo mjesto za “zagreb” niti je moguće postići niti ima više koristi od prvog mjesta za “vijesti iz zagreba”.[/quote]

Pa prvi zato što dosta linkova sa anchorom “Zagreb” ide na sajt Grada Zagreba, Wikipedia itd.

A sve institucije imaju i visok PR.

Nije mi jasno ovo što neko iznad spomenu AdWords, da stavi reklamu sa takvim anchorom. Koliko to pomaže?

To je bio sarkasticni komentar.

Vidim da mi nešto nije jasno.

Zanima me vase iskustvo za sajt na engl. kako se izboriti za neku kljucnu rijec a da to Google ne shvati kao spamiranje, i da opet bolje optimiziram sajt za tu kljucnu rijec.
Mislim ono, jel uredu spominjati tu kljucnu-rijec na vise stranica, jer nije doviljna samo jedna stranica za tu kljucnu rijec.
A da opet google ne shvati to kao spamiranje.

Kako vidim ovdje se radi o news portalu. Slobodno možeš zaboraviti prvo mjesto sa riječi Zagreb jer nit je moguće, a nit ti treba. Najbolje šta možeš napraviti da netko kome treba neka informacija u vezi zagreba stigne na tvoju stranicu jest sastaviti dobre servisne informacije glede Zagreba (kina, kazališta, koncerti, javni prijevoz, vatrogasci, taxi… bla bla bla). Po mom mišljenju ti bi trebao ciljati na specifične članke, odnosno vijesti i preko njihovog rankinga povečati ukupni ranking i poziciju stranice. To se postiže kvalitetnim sadržajem kojeg ćeš objaviti prije od konkurencije. I pokušaj stranice sa člancima ne opteretiti linkovima previše (do 100 komada je ok). I title svakog lkanka nek ti bude jednostavan, najbolje sam naslov članka. Upotreba tagova također pomaže, ali nemoj pretjerivat.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja