@ JecaPereca
nemoj da odmah gubis nadu,
Ja znam neke koji su u cetrdesetim naucili programirati i rade ili u frimi ili kao freelanceri.
Da, trebalo je uloziti odredjenu kolicinu truda i vremena, ali ako se to voli i zeli moguce je to postici.
Tacno je i to da se to ne uci na brzaka, nego min. 6 mjeseci - godinu, zavisi od tvojih predispozicija, predznanja.
Ali ono sto je najvaznije trebas odabrati jedan segment programiranja, npr. frontent ili samo backned ili samo iOS ili Android app, i u tome se usavrsavati, jer ne mozes biti dobar u svemu, znala bi sve pomalo a u stvari nista bas dobro.
Da tesko je u pocetku naci posao kao feelancer, ali i tu postoje nacini kako da se uspije.
U programiranju je najtezi pocetak a kasnije ide puno puno lakse, i najteze je nauciti prvi jezik, kad njega savladas onda svaki sledeci je “peace of cake”, ali zato pocni ucuti naki laksi jezik poput Javascripta ili PHP ili Python, a poslije mozes preci na naki tezi jezik (Java, C#, C++, ).
Posto ti pare trebaju vec odmah, mozes poceti raditi kao sto su ti preporucili online marketing webove, Amazon, itd, a kad imas vremena uciti i neki jezik, ok trebace veremena da ga savladas ali polako, moze se to izvesti, zacudit ces se nakon godinu dana koliko si naucila programirati.
A i cetredesete nisu to neke stare godine, jos uvijek si dovoljno mlada da ucis, bilo je ovdje na forumu nekih koji su ucili u tim godinama, jest da mozak nije bas toliko “razigran” kao kod nekog od 20 god. ali sta ima veze, jednom kad upadnes u to, koga briga je li ti trebalo jedan mjesec ili dva vise da nesto savladas, to vremenom nadolazi…
Citao sam da je jedna zena u Americi naucila programirati (Ruby), u 57-oj godini !!!
i pocela raditi u nekoj firmi, eto dokaza da se moze 
A i bitna je zelja da to hoces da radis, bez toga opet nista…