Iznenadio bi se oko ovog opažanja.
Ja sam tu zarotirao stajalište za 180 stupnjeva.
Ako nema konkurencije…onda ili imaš fakat inovativnu ideju ili imaš fakat glupu ideju.
Baš tako inovativna ideja koje nema nigdje ni u tragovima …je poprilično rijedak slučaj!
…tako da statistički vjerovatnije je da je to glupa ideja.
Mislim, ako je inovativna…znat ćeš…ali ako ćeš čekati tako neku pravu inovativnu ideju…to je isto kao da kažeš: “Moj plan je čakati da dobijem na lotu”
Zaebi to sve …i lijepo razmisli. Ako je negdje pregršt konkurencije, tu se djeli i najviše para. Jer para je upravo to što su svi namirisali pa su tamo.
Od sve te konkurencije njih preko 80% su šarlatani koji ti ovako zamagljuju vid…ali kao i da ne postoje.
A sa ostatkom…ti si ravnopravan igrač ako nećeš biti šarlatan ko ovih 80%. Tržište je očito veliko (to ti je dokazala velika konkurencija) …i kada isplivaš u top 10% igrača, ti si se izborio isto tako za 10% tog velikog tržišta.
Naravno, neće škoditi odabrati ok ideju kojoj ćeš se posvetiti…ali većina toga je u realizaciji, ne u ideji.
Od ideje je najbitnije da dijeli tvoju strast, kako bi to radio iz ljubavi…što će ti omogućiti da budeš ustrajan i kvalitetan, te da to ne radiš šarlatanski kao ovih 80%.