Kako je google zastitio "velike igrace" od pingvin updejta?

Vjerojatno vecina vas vec zna za nacin na koji se moze provjeriti da li su vase stranice pogodene najnovijim updejtom algoritma.

Dakle u search upisete primjerice: keyword -amazon.com, gdje je keyword kljucna rjec koju ciljate za vas site, a amazon.com se moze zamjeniti sa bing.com, e-bay.com itd. Kad na ovaj nacin pretrazujete dobit cete rezultate pretrage, odnosno poziciju za ciljani keyword, koje ste imali prije updejta.

Vjerojatno vam je iz gore recenog jasno da je to nacin kako je google zastitio velike igrace od novog algoritma…

Jel to neka šala?

Nije sala:

http://www.pokeraffiliatelistings.com/forums/poker-seo-forum/22964-google-hack-check-pre-penguin-rankings.html

Ja sam radio za amazonov askville jako dugo vremana, onako bas aktivno godinu dana. To je neka vrsta shopping yahoo answersa, osim sto su pitanja na koja sam ja davao odgovore bila generička kao i moji odgovori. Amazon je imao cilj da svakog ko trazi neki proizvod na netu odvede na askville a sa njega naravano na amazon.com. Da bih bio jasniji kako je to islo pitanja na koja sam ja davao odgovore su bila "where i can find, where can i buy, cheap place to buy, any coupon for…"
npr Cheap place to buy Titex Tools A1211-14 75 14 75mm A1211 Drill Titex Hss Jobber Drill
onda bih ja odgovarao Cheap place to buy Titex Tools A1211-14 75 14 75mm A1211 Drill Titex Hss Jobber Drill is amazon. Kopirao bih opis produkta sa amazona, cijenu i stavljao URL.

http://askville.amazon.com/Cheap-place-buy-Titex-Tools-A1211-14-75-14-75mm-A1211-Drill-Hss-Jobber/AnswerViewer.do?requestId=76171964&startIndex=1&filter=QAndA&profileUserId=68822569

Buduci da sam samo ja uradio preko 10.000 ovih taskova, a sa mnom je radilo jos pola filipina i indije, mogu samo da zamislim koliko se ovog uradilo. I tu se dolazi do kljucnosti, 90% sajta je kopirani sadrzaj sa amazona a i dalje su prvi za sve produkte, imaju PR8 itd. Zasto njih pingvin nije unistio kao sto bi unistio mene da napravim sajt na kojem bih iskopirao sve sa amazona umjesto da pisem vlastite reviews?

Djelomično točno, stvarno pokaže rezultate od prije pingvina, ali to šljaka i kad umjesto amazona upišem jednu svoju mrtvu .com domenu, tako da glavna teza o zaštiti velikih igrača ne drži vodu.

Meni radi i sa: keyword -nemasajtanaovojdomeni.com

Očigledno je na taj način Google zaštitio sve postojeće i nepostojeće sajtove od novog algoritma…

Da prica se o ovom vec na veliko na netu. Isto tak da se sad moze vidjeti koji sajtevi su kaznjeni koji nisu i da sad se moze pogledat odprilike zasto su neki kaznjeni a neki ne. A kad se to ide pogledat onda se vidi da nema bas nekih pretjeranih razlika. Pogotovo ne u kvaliteti backlinkova… pa cijela ova metoda za provjeru je malo upitna… Ili pengvin radi na neki drugi nacin… odnosno da ne pljuska samo glupe backlinkove.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja