Kako je moguce napraviti da posjetioci mogu ostavljati komentare na stranici?

Pozdrav,izvinjavam se ako sam temu postavio na pogresno mjesto.
Imam html web stranicu i sad kada na web stranici ja objavim neku vijest kako je moguce napraviti da posjetioci mogu ostavljati komentare ima li neki kod koji bi trebao upisati.

Takodje me zanima npr. kada imam dosta clanaka na sajtu kako da napravim da se pojavi ono 1,2,3,4,… kao stranice jer ovako ne mogu postaviti puno clanaka,zato mi treba taj kod sta vec da bi mogao postavljati koliko hocu.
Unaprijed se zahvaljujem na pomoci.

Postoje dvije mogućnosti:

  1. Zasući rukave nauči programirati i uradi do sam
  2. Zasući rukave posegni u džep i plati nekome da ti to uradi

i posotji još jedna treća:
3. zasući rukave uvježbaj prste i prokopaj po netu učeći o pojmu CMS(Wordpress, Joomla, EzPublish, Drupal itd. itd) te ga onda i instaliraj

i postoji još jedna četvrta:
4.
https://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/comments/

Preporučam ti da kreneš od 1.

važno je samo da zasućeš rukave :smiley:

To ja imam u vlastitoj izradi na ursulatolj.com za komentiranje knjiga. Nema ni jednog zapisa!

Meni je uvek bez veze kad vidim da su na sajtu uključeni Facebook komentari. Totalno glupo. Znači, nauči, nađi neke tutove po netu i tako.

Facebook komentari se ne stavljaju radi lijenosti, nego radi besplatne reklame (super za vlasnika weba) i radi omogucavanja komentiranja korisnicima kojima se ne da obavljat drugacije provjere identiteta (super za posjetitelje).

Zasto?
Jer kad ti ne pise pravo ime, mozes lupat gluposti? Pogledaj sarajevo-x.com prije nekoliko dana su zamjenili stari nacin komentarisanja sa fb komentarima… Broj glupih, debilnih komentara je mnogo manji (dobro moze se napraviti novi profil pa pisat gluposti ali u velikom broju su smanjili ono sto je bio problem) + Sto Leffe rece reklama…

Pa dobro, nisam razmišljao na taj način. :wink:

Kako god FB komentari imali svojih nedostataka i prednosti, na svim mojim projektima pokazali su se izuzetno korisnima.