Kako je najlakše učit strani jezik?

Bok,
uz eng htio bi počet učiti novi strani jezik, više iz hobija, a i jednog dana možda dobro dođe. Neda mi se učiti glupe definicije gramatike i sl. nego želim učiti onak kako sam učio i hrvatski, a to je da mi sjedne u uho i to je to. Neznam ni što je nominativ ni dativ ni akuzativ, a opet pričam. Isto tako neda mi se bacati novci na tečajeve i dvd-e .
Jel bi bio ispravan put sa prevađanjem tekstova ? Možda u startu naučiti osnovnih 300 riječi i onda krenuti sa prevađanjem ? Jel netko od vas tako učio ? Ili nekim drugim putem ?

pozz

Ja sam neko vrijeme pokušavao naučit finski :smije:
Učio sam preko tutorijala s neta gdje se uče neke osnovne riječi, izgovor itd… neke osnove gramatike bi ipak trebao znati jer bez toga ti je teško bilo koji jezik ispravno naučiti. Isto tako preporučujem slušanje muzike na tom jeziku, da ti lakše uđe u uši i da se navikneš na njega :gitara:

Tako san ja učija engleski pa neznan govoriti, neg samo čitati i pisati. Dobro nije potpuno tako. Razgovor je najbolji za to. Govor je važniji od piskaranja. I jezik, ako ga stalno ne koristiš brzo zaboraviš. Ja san prije rata vladao u osnovama s nekoliko jezika, a kroz rat san zaboravija i hrvatski. Jedino šta nisan zaboravija je kako preživiti između dvi serije ognjeva il orkana.

Slažem se s Gigolom, jezik koji nećeš aktivno koristiti nema smisla učiti. Za učenje meni se zaista dobro pokazao Rosetta Stone, ali naravno ne radi se o besplatnom rješenju. Prevađanjem ne vjerujem da ćeš dospjeti daleko, ali ako ga misliš učiti “za hobi” onda je moguće i to dovoljno.
Meni jezik ima smisla učiti za aktivno korištenje.

Nađeš si curu iz tog govornog područja i o la la.

Pa to sam i mislio neku malu na chatu uloviti i daviti je godinu dana :zub:

Čak mislim da bi učio talijanski pa čopit neku crnu talijanku sa dobrom sisom i tamo otiči živit, al opet malo me prpa njihovih vulkana i mafije, nikad neznaš :ehm:

Ima na netu servisa gdje možeš naći sugovornika i putem skypa komunicirati.
Free? Možda. :slight_smile:

Edit: ovo je prvo iskočilo na guglu
http://www.fluentfuture.com/learn/english

[quote=“iGoG”]Ja sam neko vrijeme pokušavao naučit finski :smije:
Učio sam preko tutorijala s neta gdje se uče neke osnovne riječi, izgovor itd… neke osnove gramatike bi ipak trebao znati jer bez toga ti je teško bilo koji jezik ispravno naučiti. Isto tako preporučujem slušanje muzike na tom jeziku, da ti lakše uđe u uši i da se navikneš na njega :gitara:[/quote]

Slažem se sa svime. Kad već spominješ finski, i ja sam imao epizoda da sam živio neko kratko vrijeme sa fincima, pa sam pokušavao malo hvatati njihov jezik. I istina, puno je lakše tako naučiti, i lako objasne izgovorne trikove, puno bolje ostane u pamćenju kad povežeš s osobama koje su ti pričale nego s tetom preko neta koja priča kad stisneš “play” gumbić.

Ipak, na kraju svega, meni je ostalo samo “painu vittuun”. :smiley:

Ti finci mnogo fin narod? :zub:

Tnx, izabro sam si jednu crnkinju, samo moram vidit dali bu ona mene htjela :zbogom:

Imaš i ovo, uglavnom filipinke,
http://nakedasiancams.com/online

Registriraš se, jer kao gost ne možeš koristiti kameru, i nakon nekog vremena neka će se sprijateljiti s tobom. Dodati te na facebook, skype…a kasnije, lako moguće, i doseliti se k tebi.

[quote=“neki_frajer”]a kasnije, lako moguće, i doseliti se k tebi.[/quote]Ovo je dobar program što ti ga neki_frajer predlaže. No, možda ćeš ti htjeti otići do njih (vidim da i to imaš u planu). Tu trebaš paziti. Mnogokoji student stranih jezika koji je odlučio baš otići na Tajland, uvjeren da se u izravnom i bliskom kontaktu jezik puno lakše upotrebljava, pa onda i uči, je da tako kažem “slomio jezik” na tzv. tajlandskom “skrivenom rodu”. Dekliniranje imenica i padeža je OK, ali skrivanje rodova je dosta problematično.

Misliš na one što si režu pimpeke ?

[quote=“webjumfer”]Misliš na one što si režu pimpeke ?[/quote]Ne budi neugodan!!

Rosseta stone definitivno za naucit osnovne rijeci, ponesto fraza i izgovor. A kad zagrabis malo u jezik obavezno nekog strucnog da ti kaze sto krivo radis, a nakon toga na dva mjeseca u drzavu ciji jezik ucis i to je to :slight_smile:

Cura je pocela sa rossetom ucit francuski, i ono sto je dobro je to da je donekle pohvatala naglasak, i zna rec macka je bijela ili zena jede. Al i to je nesto za pocetak!

tako da upišeš seminar ili uzmeš privatne instrukcije, znanje raste eksponencijalno u odnosu daučiš sam.

tako da upišeš seminar ili uzmeš privatne instrukcije, znanje raste eksponencijalno u odnosu da učiš sam.

Evo jedna dobra za one koji žele sami učiti,
http://www.agendaweb.org/


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja