Kako kontaktirati Google (search)?

Znam da je i ranije bilo govora o ovom, ali nigdje nisam pronašao konkretan odgovor. Kako kontaktirati Googleov odjel za tražilicu, a da mail dođe u ruke živom čovjeku u roku od bar mjesec dana? I da to stvorenje doista pročita sadržaj maila, a ne samo naslov.

Sve ponuđene opcije u Webmaster Toolsu (prijavljivanje spama, ponovno razmatranje web-lokacije) su ograničavajuće i od toga nema ništa, bar kada su upitanju malo složeniji slučajevi. Na korporativnim stranicama također ne nude ništa konkretno. Shvaćam da moraju automatizirati stvar, jer su zatrpani hrpom debilnih pitanja i žalbi, ali kako im argumentirano objasniti (sugerirati) da rade kardinalne greške i oštećuju određene izdavače.

Očito je da Google.hr-u treba malo ljudskog faktora (pretpostavljam da na većim tržištima to imaju), jer se radi o banalnim propustima koje bi trebao prepoznati i puno primitivniji algoritam od Googleovog.

Mislim da jedva čekaju da im ti pošalješ mail. Neznam kak su dosad opće funkcionirali bez tvojih savjeta.

Rango, ironija je okej stvar, ali mislim da si me pogrešno shvatio. A možda ja nisam dobro objasnio situaciju. Ne kanim ja njima držati predavanje ni davati općenite sugestije (nisam baš tolika budala).

Želim im se požaliti na konkretan slučaj, jer smatram da sam nepravedno oštećen (u jednom segmentu na neki način penaliziran). A taj problem ne spada u “request reconsideration” niti u spam, a traje već preko dva mjeseca.

Google jeste dobar, ali ipak nije bezgrešan. A ako si oštećen, valjda ćeš se žaliti, jel? Uostalom, ovdje se radi o radikalnom propustu.

Pa ce oni mjenjat cijeli algoritam radi tvojeg sitea?
Pa ne odreduju oni svaku stranicu rucno lol

Ni u slučaju “request reconsiderationa” oni neće mijenjat algoritam. Ni u slučaju prijavljenog spama. Pa tako ni u ovom slučaju.

Postoje različiti penali, a nekad nastrada original umjesto kopije.

Pitanje je jasno kao dan - kako kontaktirati Google kada se ne radi o “request reconsiderationu” ni o spamu nego o malo specifičnijoj situaciji vezanoj uz tražilicu? Iz iskustva znam da će Google to sam skužit prije ili poslije, ali već traje malo predugo i nanosi štetu. Hvala;)

A nikako , baš njih u googleu briga što tebi nešto radi štetu.

Što bi ti postigao time da ih kontaktiraš?
Kakve oni koristi imaju od tebe?
Ukoliko svaki dan penaliziraju na milione stranice što njima znaci jedna stranica više ili manje ?

A zašto ne penaliziraju jutarnji, neki dan mi se pokazala google adsense reklamna slika kad sam listao galeriju, to krši neka osnovna pravila, koja čak i ja znam:)

Ne znam za Adsense, ali mislim da Jutarnji nije nešto povlašten u rezultatima pretraživanja. Evo baš sad gledam, za veliki broj današnjih naslova s Jutarnjeg na prvih par mjesta u Googleu su kopije i RSS agregatori.

I to je vezano za onaj problem ljudskog faktora - kada bi zaposlili 2 osobe za Hrvatsku, za 5 dana bi Google.hr bio puno kvalitetniji.

Veći siteovi vjerojatno (mislim - 100%) imaju ‘popust’ kod Googlea, ali stvarno ne vjerujem da im je Jutarnji ili bilo tko iz Hrvatske nešto posebno značajan.

Bok fashion
Svoje ideje i savjete mozes publicirati ovdje:

Matt je “poslovodja” u search odjelu…velika je vjerovatnost da ce procitati
tvoj post